Volledig scherm
Een flinke brand woedde vanochtend in een monumentale schuur bij een boerderij in Almen. © GinoPress

Grote brand in houtopslag bij Almense boerderij

In een monumentale schuur bij een boerderij in Almen is vanochtend een grote brand uitgebroken. Niemand raakte gewond. De schuur aan de Binnenweg wordt gebruikt als houtopslag.

De brand werd kort na 04.00 uur gemeld.  De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse maar besloot het vuur gecontroleerd uit te laten branden. Tijdens de brand stortten de muren van de schuur in. In de schuur lag  zo’n 100 kuub brandhout opgeslagen. De vlammenzee ging gepaard met flinke rookontwikkeling. 

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. De brandweer verwacht nog  een groot deel van de dag bezig te zijn voor het nablussen van de brand.

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.