Volledig scherm
Een flinke brand woedde vanochtend in een monumentale schuur bij een boerderij in Almen. © GinoPress

Grote brand in houtopslag bij Almense boerderij

In een monumentale schuur bij een boerderij in Almen is vanochtend een grote brand uitgebroken. Niemand raakte gewond. De schuur aan de Binnenweg wordt gebruikt als houtopslag.

De brand werd kort na 04.00 uur gemeld.  De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse maar besloot het vuur gecontroleerd uit te laten branden. Tijdens de brand stortten de muren van de schuur in. In de schuur lag  zo’n 100 kuub brandhout opgeslagen. De vlammenzee ging gepaard met flinke rookontwikkeling. 

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. De brandweer verwacht nog  een groot deel van de dag bezig te zijn voor het nablussen van de brand.

  1. Tuinfeest presenteert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boekenmarkt

    Tuinfeest presen­teert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boeken­markt

    Het Tuinfeest aan de vooravond van de Deventer Boekenmarkt staat garant voor een avond vol dichterlijke optredens. Het poëziefestival op de zaterdag heeft klinkende namen als Dimitri Verhulst, Ellen Deckwitz en Judith Herzberg vastgelegd. Maar ook mensen als Dean Bowen (stadsdichter van Rotterdam), Maxime Garcia Diaz (winnares NK Poetry Slam) en Jonathan Griffioen (winnaar J.C. Bloem-poëzieprijs)zijn aanwezig. Deventer stadsdichter Wibo Kosters presenteert op zijn afscheidsavond geen bundel, maar een lp.