Een insectenhotel in de Vlinderstad Deventer is vandaag in brand gestoken, tot verbijstering van het naastgelegen Natuur- en milieueducatiecentrum Ulebelt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een insectenhotel in de Vlinderstad Deventer is vandaag in brand gestoken, tot verbijstering van het naastgelegen Natuur- en milieueducatiecentrum Ulebelt. © Rens Hulman

Grote frustratie over brand in insectenhotel Vlinderstad Deventer

Wie haalt het nou in z'n hoofd om zoiets te doen? Frances Prins kan geen goed woord bedenken voor de onverlaten die vanmiddag een insectenhotel in Vlinderstad Deventer in brand staken. Bijen, vlinders en andere insecten hebben het al zo moeilijk...

 1. Kolkende rivier verwoest levenswerk van Nederlands B&B-stel in de Duitse Eifel
  PREMIUM
  VIDEO

  Kolkende rivier verwoest levenswerk van Nederlands B&B-stel in de Duitse Eifel

  Ze waren voor het eerst een heel weekend volgeboekt na twee zware coronaseizoenen met nauwelijks gasten. Hun laatste centen waren in het opknappen van hun onderneming in de Duitse Eifel gestopt, toen de natuur vorige week keihard toesloeg. De Bed & Breakfast van het Nederlandse stel Vincent Knol en Yvette Bosch is volledig geruïneerd door de Ahr, een lieflijk stroompje dat woensdag veranderde in een kolkende massa van water, puin en modder. ,,En toch hebben we geluk gehad.”
 2. Deventer dichter maakt duurzame bundel die je leeg kunt gummen: ‘Als jij het bagger vindt, heb je dat recht’
  PREMIUM

  Deventer dichter maakt duurzame bundel die je leeg kunt gummen: ‘Als jij het bagger vindt, heb je dat recht’

  De nieuwste bundel van dichter Alex Gentjens - titel: Alarmfase 1 - kun je met een stukje gum leegvegen. De 51-jarige Deventenaar van Vlaamse origine denkt wel eens: waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? Want zijn nieuwste project is bijzonder arbeidsintensief. Elk exemplaar is handgeschreven, met potlood. Het moet maar, want: alles voor de duurzaamheid en het goede doel.