Kampen was in 2017 het decor van de Internationale Hanzedagen. Door de coronacrisis gaat de editie van 2020 niet door.
Volledig scherm
Kampen was in 2017 het decor van de Internationale Hanzedagen. Door de coronacrisis gaat de editie van 2020 niet door. © archief

Hanzedagen 2020 afgelast door corona, steden uit deze regio blijven thuis,

Er is door de coronacrisis een streep gezet door de Internationale Hanzedagen 2020 in het Duitse Brilon. Dat heeft de burgemeester van de plaats in Sauerland donderdagmorgen bekend gemaakt. 

Naar het jaarlijkse evenement zouden delegaties afreizen uit onder meer Deventer, Zwolle, Zutphen, Kampen, Ommen en Doesburg.

Het evenement stond voor begin juni op de agenda. Hanzesteden uit onze regio sturen altijd flinke, officiële delegaties naar de Hanzesteden om de steden te promoten en leggen economische, culturele en bestuurlijke contacten.

Deventer leerlingen

Vanuit bijvoorbeeld Deventer zou voor het eerst een delegatie van leerlingen van middelbare school Het Vlier afreizen naar de Hanzedagen. Die school kent een nieuwe havo-opleiding, waarin de Hanze een onderdeel is van de lesstof.  

In 2017 was Kampen het decor van de Internationale Hanzedagen.

  1. Chirurg Eric Hans Eddes uit Deventer schrijft boek Beter Dokteren: ‘Een kijkje hoe de zorg er in de toekomst uit zou moeten zien’
    PREMIUM

    Chirurg Eric Hans Eddes uit Deventer schrijft boek Beter Dokteren: ‘Een kijkje hoe de zorg er in de toekomst uit zou moeten zien’

    Goede gezondheidszorg is letterlijk en figuurlijk een kostbaar goed. Om het betaalbaar te houden, maar ook steeds verder te optimaliseren is het bijhouden en analyseren van resultaten cruciaal, zo blijkt ook tegenwoordig in tijden van corona. Tien jaar na het invoeren van deze aanpak is er een boek verschenen: Beter Dokteren. Chirurg Eric Hans Eddes van het Deventer Ziekenhuis is één van de vier auteurs.