Volledig scherm
PREMIUM
Een screenshot van De Brink van bovenaf, zoals te zien op de server van Happy Life, een online platform voor jongeren gebouwd door Sportbedrijf Deventer. © Sportbedrijf Deventer

Happy Life lijkt al snel game over

Hoe krijgen we kinderen zover om buiten te spelen in plaats van hangen op de bank met een tablet? In Deventer dachten ze het antwoord te hebben gevonden met Happy Life, een online platform waarvan de ontwikkeling tonnen heeft gekost. 

Het zou medewerkers van Sportbedrijf Deventer als muziek in de oren moeten klinken: kinderen die een computerspel compleet links laten liggen. Maar in dit geval is de situatie anders. Het tegenovergestelde. Dit gaat verhaal gaat over Happy Life, een speciale server voor de populaire game Minecraft. Opgezet vanuit Deventer, waar op het kantoor van de uitvoeringsorganisatie van het Deventer sportbeleid ruim vier jaar lang is gesleuteld aan een online platform waarmee duizenden jongeren bereikt moeten worden en waarmee tonnen gemeenschapsgeld is gemoeid. Allemaal met als doel om diezelfde jeugdigen in beweging te brengen, door hen daartoe online aan te sporen.

 1. Vijf oppositiefracties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvisie

  Vijf oppositie­frac­ties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvi­sie

  Deventer Belang, VVD, Deventer Sociaal, DeventerNu en Denk doen niet mee aan het debat over de veelbesproken Cultuurvisie. Voorafgaand aan het debat is in een besloten vergadering geheimhouding gelegd op een volgens de fracties relevant dossier voor de Cultuurvisie. Toen het ordevoorstel van Bert Kleine Schaars (Deventer Belang) voor uitstel van het cultuurdebat werd afgewezen, besloten de fracties na kort beraad de raadsvergadering te verlaten.
 2. Meadow op het Deventer Stadsstrand als voorbeeld voor de rest van de provincie
  PREMIUM

  Meadow op het Deventer Stads­strand als voorbeeld voor de rest van de provincie

  Meadow op het Deventer Stadsstrand is pas een maand of twee open, maar het voelt voor eigenaren Koos en Evelien Janssen en hun gasten alsof de horecagelegenheid er altijd is geweest. Het bureaucratisch voortraject van bijna vier jaar dat er aan vooraf ging is vrijwel vergeten. Overijssels gedeputeerde (en Deventerse) Monique van Haaf en wethouder Liesbeth Grijsen zijn laaiend enthousiast. ,,Kijk nou naar dit uitzicht. Hoe mooi het hier is. En hoe dit Deventer en Overijssel op de kaart zet.”