De HEMA outlet is gesloten wegens de coronacrisis.
Volledig scherm
De HEMA outlet is gesloten wegens de coronacrisis. © Bas Klaassen

HEMA sluit outlet in Deventer wegens coronacrisis

Winkelketen HEMA heeft zijn outletwinkel aan de Lange Bisschopsstraat in Deventer tot nader orde gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Vanmiddag werd de zaak leeggehaald. 

De HEMA opende in 2018 een outletwinkel in het voormalige pand van de Blokker, een van de grootste winkelpanden aan de Lange Bisschopsstraat. Die winkel is nu tot nader orde gesloten, blijkt uit een boodschap aan het winkelend publiek op de winkelruit. De HEMA aan de Korte B. houdt wel ‘gewoon’ de deuren geopend. 

‘Omdat we het advies van het RIVM volgen om het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, zijn er minder medewerkers beschikbaar. Daarom is deze outlet tot nader orde gesloten. Excuses voor het ongemak en dank voor uw begrip’, luidt de boodschap op de gesloten outlet. 

Lagere huur

Vanochtend werd al bekend dat de HEMA verhuurders van zijn winkelpanden in april en mei de helft minder huur wil betalen. Met die maatregel hoopt de winkelketen de daling van inkomsten door het nieuwe coronavirus op te vangen. Het Financieele Dagblad meldde eerder dat topman Tjeerd Jegen in een brief aan vastgoedeigenaren waarschuwde dat het voortbestaan van HEMA in gevaar komt bij aanhoudende omzetverliezen.

  1. Sekswerkers zoals Juanita in Deventer worden vergeten in corona-tijd, ze verdient én krijgt nagenoeg niks: ‘Ik kan mijn boodschappen niet meer betalen’
    PREMIUM

    Sekswer­kers zoals Juanita in Deventer worden vergeten in corona-tijd, ze verdient én krijgt nagenoeg niks: ‘Ik kan mijn boodschap­pen niet meer betalen’

    Hun beroep speelt zich af in de krochten van de samenleving en ze worden in de coronacrisis dus vaak vergeten. Prostituees mogen niet werken, vallen buiten al regelingen en zitten vaak al maanden zonder inkomen. De gemeente en het Leger des Heils in Deventer helpen, maar dat kan slechts mondjesmaat. ,,Het is in ieder geval goed dat er íets gebeurt”, zegt VVD-raadslid Eva Sipman.