Volledig scherm
PREMIUM
Castella Vastgoed gaat opnieuw voor een hotel op de locatie van voormalig café-restaurant De Smid aan de Deventerweg in Epse. Dat ging in januari 2011 failliet. © Rudi Hofman

Herkansing voor hotelplan op plek De Smid in Epse

Projectontwikkelaar Henk Oosterveld van Castella Vastgoed gaat opnieuw ‘vol’ voor een hotel in Epse. Volgens hem is de vraag naar hotelkamers de afgelopen twee jaar sterk toegenomen en maakt zijn plan nu wél een goede kans. Vorig jaar oktober strandde Oostervelds eerste poging bij de Raad van State in Den Haag. 

Oosterveld is eigenaar van De Smid, het totaal verpauperde voormalig café-restaurant aan de Deventerweg in Epse. Zijn wens was hier een hotel te bouwen met tachtig kamers, een congresruimte, restaurant en sport- en wellness-activiteiten. De gemeente was enthousiast, maar buurtbewoners vonden het te grootschalig. Thierry van Voorst tot Voorst stapte namens 55 omwonenden naar de Raad van State. Die zette in oktober 2018 een streep door de bestemmingsplanwijziging die de weg zou vrijmaken voor het hotel. De Raad oordeelde dat de behoefte aan een hotel van deze omvang onvoldoende was aangetoond.