Volledig scherm
PREMIUM
Paul Hunink neemt alvast een voorproefje op gegriezel, geesten en andere gekke toestanden op het Grote Kerkhof. Nu dat autovrij is, gaat de eigenaar van café Vrienden van Vroeger onder de noemer Onder de Toren activiteiten en evenementen organiseren op het plein onder de Lebuinustoren. Te beginnen met Halloween op 26 oktober. © FOTO HISSINK

Het moet gaan spoken onder de Deventer toren

Is dat autovrije Grote Kerkhof nog te vaak een dooie boel? Niet lang meer, als het aan horeca-ondernemer Paul Hunink ligt. Onder de naam ‘Onder de toren’ wil hij meer leven in de brouwerij. Om te beginnen met een groot Halloween-feest op zaterdag 26 oktober. Dat wordt griezelen op en rond het Grote Kerkhof.

,,Een toepasselijker plek is er niet voor zo’n scary evenement’’, zegt de Deventenaar over het grote plein, dat in vroeger tijden dienst deed als begraafplaats.

 1. Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen
  PREMIUM
  video

  Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen

  Wat ga ik eten? Insecten? Zonder uitzondering kijken mensen me verbijsterd of zelfs meewarig aan. Insecten? Vrijwillig? Ja, echt dus. Misschien juist wel omdat ik het doodeng vind. En in het buitenland de eettentjes niet altijd vertrouw. Maar Berry Steenbruggen is een bekende Deventenaar. Als hij vraagt wie met hem insecten wil proberen, vrees ik dat dit mijn uitgelezen kans is. Als twee miljard mensen op deze wereld met enige regelmaat insecten eten, dan zal het toch niet zo vreselijk zijn?
 2. Hoe opiniepeiler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interesseert me niet’
  PREMIUM

  Hoe opiniepei­ler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interes­seert me niet’

  Niemand is zo overtuigd van de onschuld van de veroordeelde Ernest Louwes in de Deventer moordzaak als Maurice de Hond (71). Veroordeeld voor smaad, maar hij gaat onverminderd door. Met ‘nieuw ontlastend bewijs’. Waarom zet de Amsterdamse opiniepeiler jaar in jaar uit zijn carrière op het spel om de Deventer moordzaak? ,,De geschiedenis heeft mij geleerd wat het is om te leven in een staat zonder rechtsorde. Louwes interesseert me niet.”