Hilde Palland in de kwartjescreaties van Hinke Luiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilde Palland in de kwartjescreaties van Hinke Luiten. © CDA

Hinke’s kwartjeskraag siert de schouders van Kamerlid Hilde Palland tijdens Prinsjesdag

AudioTweede Kamerlid Hilde Palland (CDA) maakt er een sport van om opzienbarende modestukken te dragen tijdens Prinsjesdag. En dan vooral van Overijsselse makelij. Vandaag draagt het Kamper Kamerlid een kwartjeskraag, kwartjestas en kwartjesarmband van kunstenares Hinke Luiten uit Deventer. 

 1. Deventer gaat corona-effecten op stapavonden met sfeerbeheerders te lijf: ‘Goede aanvulling op politie’
  PREMIUM

  Deventer gaat corona-effecten op stapavon­den met sfeerbe­heer­ders te lijf: ‘Goede aanvulling op politie’

  Wie in het weekend rond de Deventer Brink uitgaat kan voortaan twee ‘sfeerbeheerders’ tegenkomen. Ze gaan rond het horecaplein met onruststokers in gesprek en helpen horecaondernemers bij ongewenste situaties. Aanleiding zijn de coronamaatregelen: de coronacheck en vroege sluittijden. ,,Je merkt dat er een grote groep komt die nu pas voor de eerste keer uitgaat. Sommigen moet je nog een beetje opvoeden.”
 2. Deventer theatergroep laat corona met nieuwe voorstelling achter zich: ‘We kunnen allemaal een nieuwe start maken’
  PREMIUM

  Deventer theater­groep laat corona met nieuwe voorstel­ling achter zich: ‘We kunnen allemaal een nieuwe start maken’

  Theater Gajes gaat het over een andere boeg gooien. Waar het gezelschap uit Deventer normaal gesproken door het land trekt en voorstellingen buiten de toneelzaal speelt, is hun nieuwe voorstelling in de oude bieb aan de Brink. De voorstelling heet Loki’s Scheldpartij en is afkomstig uit de Edda, de rijkste bron van de Noorse mythologie. ,,We willen mensen het gevoel geven dat ze aan een nieuw leven kunnen beginnen.’’