Door vergrijzing is het afgelopen voor het Holtens Kerkkoor. Bestuursleden Diny van Langen, Wim Aaltink, Joke Paalman, Toosje Wibbelink en Eddy Reterink (niet op de foto) zagen het aankomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Door vergrijzing is het afgelopen voor het Holtens Kerkkoor. Bestuursleden Diny van Langen, Wim Aaltink, Joke Paalman, Toosje Wibbelink en Eddy Reterink (niet op de foto) zagen het aankomen. © Foto Hissink

Holtense 80-plussers trekken de stekker uit hun kerkkoor: ‘Niet meer van deze tijd’

HOLTEN - Net als in andere omliggende dorpen valt ook het doek voor het 76-jarige Holtens Kerkkoor. Jammer, vinden de leden Wim Aaltink, Toos Wibbelink en Joke Paalman uit Holten, allemaal 80 jaar of ouder. „Maar we zagen het aankomen. En eigenlijk is een kerkkoor niet meer van deze tijd”, stelt voorzitter Aaltink.

 1. Kerksluitingen in Deventer en Salland: vijf van de zeven katholieke kerken sluiten de komende jaren
  PREMIUM

  Kerkslui­tin­gen in Deventer en Salland: vijf van de zeven katholieke kerken sluiten de komende jaren

  Vijf van de zeven kerkgebouwen van De Heilige Lebuinus Parochie in Deventer en Olst-Wijhe sluiten de komende jaren. De Broederenkerk in Deventer wordt het Eucharistisch Centrum. De Heilige Willibrordus op de Boerhaar blijft ook open. De katholieke kerk wil de blik richten op de toekomst. ,,En daar passen moeilijke maar noodzakelijke kerksluitingen bij’’, zegt pastoor Ronald Cornelissen.
 2. Deventer liefdesgeschiedenis spat van het papier: Martin en Harriet maken dichtbundel met gras
  PREMIUM

  Deventer liefdesge­schie­de­nis spat van het papier: Martin en Harriet maken dichtbun­del met gras

  Dichter Martin Knaapen en kunstenares Harriet Ooijman maken samen de bundel Etgras. Het is stiekem hun eigen liefdesgeschiedenis. Etgras gaat over ontluikende liefde. Gedichten met daarbij kunstig afgedrukte grashalmen. Soms fragiel. Soms overheersend. Ze vullen elkaar aan. Net als de makers. En wie Deventer kent, herkent de stad. ,,Maar we maken geen sentimenteel romantisch verhaal hiervan, hè?’’ lacht Harriet, toch ietwat benauwd.
 1. Wilders en Rutte botsen hard in Kamer om avondklok
  Play

  Wilders en Rutte botsen hard in Kamer om avondklok

 2. Steunpakket voor ondernemers fors uitgebreid
  Play

  Steunpak­ket voor onderne­mers fors uitgebreid