Volledig scherm
PREMIUM
Een huisuitzetting aan de Vegerinkskamp in Bathmen is donderdag zo geëscaleerd dat een arrestatieteam moest ingrijpen. © FOTO HISSINK

Huisuitzetting schokt buurt in Bathmen: arrestatieteam schiet met 'bean bags'

Een huisuitzetting aan de Vegerinkskamp in Bathmen is donderdag zo geëscaleerd dat een arrestatieteam moest ingrijpen. Nadat er eerst onderhandeld werd, beschoot de politie de bewoner met bean bags (stopkogels) en werd de man getaserd. 

Uiteindelijk viel de bewoner, een man van 39-jaar uit Bathmen, van het balkon. Hij moest ter controle met een ambulance mee naar het ziekenhuis. Hij stond te zwaaien met een mes op het balkon, zeggen directe getuigen. Dat wordt bevestigd door de politie. ,,We hebben alles geprobeerd om de zaak proportioneel op te lossen. Daarom is ook een arrestatieteam ingezet'', zegt teamchef Gert Telman van de politie IJsselland. ,,Zij hebben meer middelen om de situatie op de juiste manier op te lossen. We hebben er alles aan gedaan om de situatie weer tot rust te brengen, maar ons restte uiteindelijk geen andere keuze.'' 

 1. Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenenschilderij? ‘Handig tijdens onderhandelingen met justitie’
  PREMIUM

  Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenen­schil­de­rij? ‘Handig tijdens onderhande­lin­gen met justitie’

  Een miljoenenschilderij van Lucian Freud, verloren gewaand na de Kunsthalroof in Rotterdam, hangt misschien wel aan de muur van een topcrimineel. Kunstverzamelaars zitten niet te wachten op gestolen kunst. Wat moet de onderwereld dan wél met beroemde topstukken? Ex-crimineel ‘Okkie’ Durham (bekend van het stelen van twee Van Gogh’s): ,,Handig tijdens onderhandelingen met justitie. Of als onderpand voor een mooie drugstransactie.”
 2. Ruimen van graven Diepenveense nonnen stuit op onbegrip
  PREMIUM
  video

  Ruimen van graven Diepenveen­se nonnen stuit op onbegrip

  Ze liggen al jaren op begraafplaats Tjoenerhof in de Diepenveense bossen. De nonnen van de Congregatie van De Kleine Zusters van de H. Joseph. Bij leven al graag geziene inwoners van het dorp, waar ze de oude dag doorbrachten in bejaardentehuis Sparrenheuvel. Traditioneel gekleed, met hoofddoek, waren de zusters een opvallende verschijning in het dorp. Op Sparrenheuvel hielpen ze zolang ging mee in de verzorging, huishouding en keuken.