Zo op het eerste gezicht oogt de Marke Zuid nog best oké, maar het schoolgebouw uit de jaren vijftig is in de winter niet warm te krijgen en in de zomer al snel snikheet. Vriend en vijand is het erover eens dat de vmbo-leerlingen van Deventer beter verdienen. De nieuwbouw kost echter twee keer zoveel als gedacht en niemand heeft elf miljoen euro op de plank liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo op het eerste gezicht oogt de Marke Zuid nog best oké, maar het schoolgebouw uit de jaren vijftig is in de winter niet warm te krijgen en in de zomer al snel snikheet. Vriend en vijand is het erover eens dat de vmbo-leerlingen van Deventer beter verdienen. De nieuwbouw kost echter twee keer zoveel als gedacht en niemand heeft elf miljoen euro op de plank liggen. © FOTO HISSINK

Iedereen in Deventer wil nieuwbouw vmbo, maar waar kun je 11 miljoen euro vandaan toveren?

Gefaseerd bouwen? Het geld dat op termijn met het afstoten van De Marke Noord naar de algemene middelen gaat, besteden aan de vmbo-nieuwbouw? Het zijn enkele van de suggesties waarmee de politiek woensdagavond kwam om te voorkomen dat een nieuw schoolgebouw voor de vmbo-leerlingen met zeven jaar moet worden uitgesteld. 

Vorige maand maakte het college bekend dat het nieuwbouw Marke-Zuid wil uitstellen, omdat het budget van 10,5 miljoen euro bij lange na niet toereikend blijkt. Er is nog een slordige 11 miljoen extra nodig. Bij de ramingen werd uitgegaan van 1600 euro per vierkante meter, maar de huidige kosten bedragen al snel 2500 euro per vierkante meter.