Boer Gerjan Roetert bij de gewraakte sloot met drijvers van plastic vaten. In de foto de tweet van Esther Ouwehand.
Volledig scherm
PREMIUM
Boer Gerjan Roetert bij de gewraakte sloot met drijvers van plastic vaten. In de foto de tweet van Esther Ouwehand. © Gerard Vrakking / Bewerking: de Stentor

IJssellandschap reageert fel op jerrycan-tweet van PvdD over boer in Wesepe: ‘Trumpiaans en volledig onjuist’

VideoDirecteur Jaap Starkenburg van natuur- en landgoederenbeheerder IJssellandschap vergelijkt Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren met de Amerikaanse president Donald Trump. Nadat zij op sociale media een jonge boer uit Overijssel valselijk beschuldigde, stelt hij: ,,U wilt toch niet net als Trump onjuiste of tendentieuze berichten de wereld insturen?”

 1. Smeulende brand in bos Schalkhaar begonnen in rustgebied: ‘Steeds meer mensen houden zich niet aan de regels’
  PREMIUM

  Smeulende brand in bos Schalkhaar begonnen in rustgebied: ‘Steeds meer mensen houden zich niet aan de regels’

  Het vuur is gedoofd, maar er zijn grote zorgen na de bosbrand in Schalkhaar afgelopen maandag. Weliswaar valt de schade voor de natuur mee. Toch is rentmeesteer Kees Jan Meijer niet helemaal gerust op de situatie. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de ‘beheerder’ van het stuk bos vermoedt dat wandelaars die verboden gebied betreden een rol spelen. ,,Een probleem dat in het hele buitengebied speelt.”
 2. Deventer binnenstad bedankt publiek met megabloemstuk, mét skyline stad op Brink: ‘Na twee moeilijke jaren’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Deventer binnenstad bedankt publiek met megabloem­stuk, mét skyline stad op Brink: ‘Na twee moeilijke jaren’

  Duizenden bloemen sieren vanaf donderdag het kruispunt Keizerstraat-Brink in de Deventer binnenstad. Ze vormen een bedankje aan de centrumbezoekers, die tijdens én na corona massaal de binnenstad bezochten. Joachime Hutten, medewerker bij bloemdecorateur Ten Kate in Steenenkamer, is woensdag volop bezig met de voorbereidingen voor de bloemenwand. ,,Er komen duizenden bloemen, ingestoken in een hedera (een klimop, red.), in het centrum te staan.”