Daan Roosegaarde en Gerdi Verbeet bij Levenslicht, tijdelijk monument voor slachtoffers van de Holocaust, dat alleen in volle omvang te zien is in Rotterdam op 16 januari, daarna wordt het opgedeeld in kleine monumenten in zo'n 160 gemeenten in het hele land, waaronder Deventer.
Volledig scherm
Daan Roosegaarde en Gerdi Verbeet bij Levenslicht, tijdelijk monument voor slachtoffers van de Holocaust, dat alleen in volle omvang te zien is in Rotterdam op 16 januari, daarna wordt het opgedeeld in kleine monumenten in zo'n 160 gemeenten in het hele land, waaronder Deventer. © Marco De Swart

In de avond naar Roggestraat om bij lichtgevend kunstwerk Levenslicht Holocaust te herdenken

Ruim honderdduizend lichtgevende stenen gaan de komende weken naar 160 Nederlandse gemeenten. De oplichtende stenen zijn onderdeel va het tijdelijke Holocausmonument Levenslicht. Het Deventer Etty Hillesum Centrum zet speciaal 's avonds de deuren open om iedereen de gelegenheid te geven het lichtgevende kunstwerk te bewonderen en stil te staan bij het feit dat de oorlog 75 jaar geleden ten einde kwam. In de Roggestraat lichten straks de stenen op. 

  1. Den Haag beloont Deventer met miljoenen voor nieuwe huizen: lukt het  steeds beter om de stad te verkopen?
    PREMIUM

    Den Haag beloont Deventer met miljoenen voor nieuwe huizen: lukt het steeds beter om de stad te verkopen?

    Deventer krijgt miljoenen uit Den Haag om het tekort aan woningen aan te pakken, zo werd donderdag bekend. Vooral rond de binnenstad liggen nog kansrijke plekken waar nieuwbouw mogelijk is. Deventer troeft Zwolle af, dat nul euro krijgt van het Rijk. Volgens betrokkenen heeft Deventer de kunst van het lobbyen onder de knie. ,,We verstoppen ons niet meer achter de IJssel.”