In de Deventer binnenstad zijn de afvalbakken regelmatig vol. Voller dan voorheen. Volgens de gemeente een gevolg van de coronacrisis: mensen nemen meer dan ooit eigen eten en drinken mee. Of ze halen af en willen veel verderop pas hun afval kwijt.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Deventer binnenstad zijn de afvalbakken regelmatig vol. Voller dan voorheen. Volgens de gemeente een gevolg van de coronacrisis: mensen nemen meer dan ooit eigen eten en drinken mee. Of ze halen af en willen veel verderop pas hun afval kwijt. © Quinta Holthuis

Ineens boordevolle prullenbakken in Deventer binnenstad: gemeente gaat tijdelijk kliko's bijplaatsen

De afvalbakken in de Deventer binnenstad zitten met enige regelmaat veel te vol. Bezoekers proppen er bij in of leggen afval bovenop de bakken. Maar eigenlijk werkt het nieuwe gescheiden systeem juist hartstikke goed, evalueerde de gemeente net voor de lockdown. En toen ging het mis.

  1. Coalitie vindt elkaar en schuift golf 
aan zonneparken in Deventer naar achteren
    PREMIUM

    Coalitie vindt elkaar en schuift golf aan zonnepar­ken in Deventer naar achteren

    De komst van honderden voetbalvelden aan zonneparken in het buitengebied staat ‘minder hard’ op papier. Met die constructie vonden de coalitiepartijen elkaar in de raadsvergadering over het Energieplan, dat Deventer in 2030 energieneutraal moet maken. Oppositiepartijen menen dat een golf aan zonnevelden nog wel degelijk als ‘dreiging’ boven Deventer hangt. Drie windmolens zijn op korte termijn in aantocht.