Vorig jaar protesteerden ruim honderd mensen, waaronder tientallen zwarte pieten, bij het stadhuis van Deventer tegen het roetveegpieten-criterium van de gemeente bij de intocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar protesteerden ruim honderd mensen, waaronder tientallen zwarte pieten, bij het stadhuis van Deventer tegen het roetveegpieten-criterium van de gemeente bij de intocht. © Rens Hulman

Inwoners van Deventer vrezen voor einde van Zwarte Piet en starten petitie

Met een petitie willen enkele voorstanders van Zwarte Piet voorkomen dat de knecht van Sinterklaas in Deventer veranderingen ondergaat. De organisatie van het protest vorig jaar bij het stadhuis sluit niet uit dat na de petitie nieuwe acties volgen.

  1. Meesters en juffen Kindcentrum Rivierenwijk in Deventer geven drie weken vakantie op voor unieke zomerschool
    PREMIUM

    Meesters en juffen Kindcen­trum Rivieren­wijk in Deventer geven drie weken vakantie op voor unieke zomer­school

    Ondanks de verzengde hitte is de enige zomerschool van Deventer een groot succes. Juist nu, in tijden corona, zijn zomerscholen als die van Kindcentrum Rivierenwijk een uitkomst, omdat de opgelopen leerachterstand kan worden weggewerkt. De juffen en meesters van het Kindcentrum offeren er zelfs een deel van hun vakantie voor op. En de kinderen? Die doen maar wat graag mee, want de vakantie duurt al zolang.