,,Een mevrouw met een roze broek en een klein kind onder haar arm. Erachteraan komen drie jongens.’’ Via een portofoon geven poortwachters op de Lebuinustoren door wie er in het trappenhuis lopen zodat bezoekers zich aan de coronavoorschriften kunnen houden.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Een mevrouw met een roze broek en een klein kind onder haar arm. Erachteraan komen drie jongens.’’ Via een portofoon geven poortwachters op de Lebuinustoren door wie er in het trappenhuis lopen zodat bezoekers zich aan de coronavoorschriften kunnen houden. © Liselotte Kolthof

Inzet van poortwachters en extra dagen open: de regionale trekpleisters draaien ondanks corona als een tierelier

Na magere coronamaanden waar uitstapjes er niet inzaten, komen vrijwilligers en werknemers bij de regionale excursies, tripjes en dagevenementen nu handen tekort. Vakantiegangers weten de regionale trekpleisters massaal te vinden.

  1. Meesters en juffen Kindcentrum Rivierenwijk in Deventer geven drie weken vakantie op voor unieke zomerschool
    PREMIUM

    Meesters en juffen Kindcen­trum Rivieren­wijk in Deventer geven drie weken vakantie op voor unieke zomer­school

    Ondanks de verzengde hitte is de enige zomerschool van Deventer een groot succes. Juist nu, in tijden corona, zijn zomerscholen als die van Kindcentrum Rivierenwijk een uitkomst, omdat de opgelopen leerachterstand kan worden weggewerkt. De juffen en meesters van het Kindcentrum offeren er zelfs een deel van hun vakantie voor op. En de kinderen? Die doen maar wat graag mee, want de vakantie duurt al zolang.