Rob Dekay
Volledig scherm
Rob Dekay © Photography: Rens Dekker

Is Rob Dekay uit Deventer nu al ontmaskerd als De Mol? Deze oplettende kijker denkt van wel

Het tv-programma Wie Is De Mol? is nog niet zo lang onderweg, maar een oplettende kijker lijkt nu al zijn pijlen te richten op Rob Dekay uit Deventer als ‘De Mol’. Volgens het account widmol2020, dat de meest vreemde verbanden aan elkaar knoopt om de mol te ontmaskeren, zit de hint in aflevering 1.

Let op: dit artikel bevat spoilers

In de eerste aflevering krijgen alle deelnemers een wijze spreuk van presentator Rik van de Westelaken. En in de volgorde van die spreuken, gebeurt volgens de Instagram-detective meer dan je op het eerste oog zou denken.

Hou je vast. 

Als je elke twintigste letter van alle spreuken neemt en ze onder elkaar zet, staat er WIDM NO NINE, vrij vertaald: wie is de mol, nummer 9. Toeval? Daar geloven deze complotzoekers niet in. Dat cijfer negen kan volgens de speurder duiden op de singer-songwriter uit Deventer, die als negende zijn spreuk te horen krijgt.

Aan creativiteit geen gebrek, zou je zeggen. Komende zaterdag wordt de derde aflevering van dit seizoen uitgezonden. Vooralsnog wijzen in de Wie is de Mol?-app de meeste mensen naar presentatrice Leonie ter Braak als grote saboteur. 

  1. Lekker met z'n allen ganzenborden dit weekeinde: een workout bij de sportschool is er niets bij

    Lekker met z'n allen ganzenbor­den dit weekeinde: een workout bij de sport­school is er niets bij

    Oke, de lol is er af. Het thuiswerk voor school is in meer of mindere mate op stoom. Taal en rekenen worden zo goed en zo kwaad als het kan op peil gehouden. Zelfs de kleuters hebben huiswerk. Maar hoe gaat het met bewegen? En de gym? De gymdocenten van Sportbedrijf Deventer hebben het antwoord. Elke week krijgen de 9923 basisschoolkinderen van Deventer een nieuwe Beweegbingo. En deze week speciaal: Bewegend Ganzenbord. Ook leuk voor de ouders?