Volledig scherm
De kabels langs de Keizer Karelflat, in het noorden van Deventer. Een groot deel van de bewoners zou al enkele dagen geen internet en televisie hebben. © Eigen foto

Kabel geknakt: deel Keizer Karelflat in Deventer dagenlang zonder internet en televisie

Een groot deel van de bewoners van de Keizer Karelflat in de Deventer woonwijk Keizerslanden zit met de handen in het haar: er is geen verbinding met het internet. Al enkele dagen niet. Waarschijnlijk door toedoen van een graafmachine, die een glasvezelverbinding met de flat zou hebben geraakt.

Volgens één van de bewoners van de flat, hij wil niet bij naam worden genoemd, lag de kabel die glasvezel naar de elf etages hoge flat brengt veel te ondiep. Een kleine graafmachine zou de kabel mogelijk hebben geraakt bij graafwerkzaamheden in de buurt. Hij zegt dat er in de flat relatief veel oudere mensen wonen, die meer aan huis zijn gebonden en dus internet en televisie als belangrijke voorzieningen beschouwen. 

Netwerkbeheerder KPN NetwerkNL (voorheen Reggefiber) laat weten geen indicatie te kunnen geven wanneer de problemen zijn verholpen. Het probleem is volgens de woordvoerder ‘wel bekend’. 

De Keizer Karelflat haalde onlangs het nieuws vanwege duivenoverlast

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.