Eddy Scheffer met op de achtergrond landhuis De Bannink. ,,We hebben het hier niet over mijn backyard of frontyard. Maar over álle yards. Dit is geen probleem van een paar honderd meter om je huis heen."
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy Scheffer met op de achtergrond landhuis De Bannink. ,,We hebben het hier niet over mijn backyard of frontyard. Maar over álle yards. Dit is geen probleem van een paar honderd meter om je huis heen." © Liselotte Kolthof

‘Kasteelheer’ vreest windmolens bij De Bannink: ‘Dit landgoed is niet míjn achtertuin, maar van iédereen’

AUDIO & VIDEODe Fransen begin 1800, de aanleg van de (provinciale) Holterweg, later het spoor Amsterdam-Berlijn en in de jaren zeventig snelweg A1. Tal van ontwikkelingen zetten de afgelopen eeuwen de natuur en rust op landgoed De Bannink, ten oosten Deventer, onder druk. Eddy Scheffer noemt windmolens de jongste bedreigingen. Zover wil de ‘kasteelheer’, die zichzelf liever Don Quichot noemt, het niet laten komen. ,,Als je rationeel nadenkt, zie je hoe idioot deze plannen zijn.”

 1. Coronaregels aan laars gelapt bij live-uitzending Go Ahead-talkshow: ‘Niet goed te praten’
  PREMIUM
  VIDEO

  Coronare­gels aan laars gelapt bij li­ve-uitzending Go A­head-talk­show: ‘Niet goed te praten’

  Bij de live-uitzending van het praatprogramma Café 1902 TV op Youtube over Go Ahead Eagles werden vrijdagavond de coronaregels niet nageleefd. Hoewel alle aanwezigen in de zaal op 1,5 meter van elkaar zaten, werd de uitzending ‘overlopen’ door een polonaise van elf Go Ahead-spelers en -stafleden. Daar viel de aanwezige wethouder Rob de Geest over, tot ergernis van twee die-hard Go Ahead-fans.
 2. Deventer Op Stelten mét publiek en optredens in (privé-) binnentuinen: ‘Zo kan het’
  PREMIUM
  VIDEO

  Deventer Op Stelten mét publiek en optredens in (privé-) binnentui­nen: ‘Zo kan het’

  Deventer op Stelten kan komende zomer een van de eerste grotere evenementen in het land zijn die doorgaan, mét publiek. De organisatie bereidt een festival voor dat coronaproof van opzet is. Publiek is welkom bij de optredens in de binnenstad, maar die zijn op minder gebruikelijke locaties dan gewend. Bovendien duurt het evenement niet zoals normaal gesproken een lang weekeinde, maar wordt het uitgesmeerd over elf dagen, om publiek zoveel mogelijk te spreiden.
 1. De tops en flops voor de eerste halve finale Songfestival
  Play

  De tops en flops voor de eerste halve finale Songfesti­val

 2. Hoekstra: CDA kan in oppositie, maar ook in kabinet
  Play

  Hoekstra: CDA kan in oppositie, maar ook in kabinet