Volledig scherm
PREMIUM
De bouw van Steenbrugge (hier op een archieffoto) is een belangrijke reden dat Keizerslanden de Vijfhoek als grootste wijk van Deventer gaat aflossen. © FOTO HISSINK

Keizerslanden groeit als kool en lost Vijfhoek af als grootste wijk van Deventer

Keizerslanden groeit de komende jaren als kool en het sterkst van alle Deventer wijken. Over ruim vijf jaar stijgt het inwoneraantal in Deventer-noord met ongeveer eenderde. Er komen naar verwachting 3700 personen bij. Keizerslanden lost dan met bij 14.500 inwoners de Vijfhoek, Deventers Vinexwijk, als meest bevolkte deel van de stad af.

Dat blijkt uit de verwachte demografische cijfers van de gemeente Deventer. Problemen met het aanbod van basisscholen en winkels worden niet verwacht, blijkt uit reacties in en om de wijk. Met bijvoorbeeld de uitbreiding van het winkelcentrum is voorgesorteerd op de groei.

 1. Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen
  PREMIUM
  video

  Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen

  Wat ga ik eten? Insecten? Zonder uitzondering kijken mensen me verbijsterd of zelfs meewarig aan. Insecten? Vrijwillig? Ja, echt dus. Misschien juist wel omdat ik het doodeng vind. En in het buitenland de eettentjes niet altijd vertrouw. Maar Berry Steenbruggen is een bekende Deventenaar. Als hij vraagt wie met hem insecten wil proberen, vrees ik dat dit mijn uitgelezen kans is. Als twee miljard mensen op deze wereld met enige regelmaat insecten eten, dan zal het toch niet zo vreselijk zijn?
 2. Hoe opiniepeiler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interesseert me niet’
  PREMIUM

  Hoe opiniepei­ler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interes­seert me niet’

  Niemand is zo overtuigd van de onschuld van de veroordeelde Ernest Louwes in de Deventer moordzaak als Maurice de Hond (71). Veroordeeld voor smaad, maar hij gaat onverminderd door. Met ‘nieuw ontlastend bewijs’. Waarom zet de Amsterdamse opiniepeiler jaar in jaar uit zijn carrière op het spel om de Deventer moordzaak? ,,De geschiedenis heeft mij geleerd wat het is om te leven in een staat zonder rechtsorde. Louwes interesseert me niet.”