Volledig scherm
PREMIUM
En hij spuit: nadat het Nieuwe Plantsoen maandenlang verstoken bleef van het geklater van de fontein, staat het apparaat inmiddels weer trots te spuiten. Meerkoeten (‘waterkippen') frustreerden het parkgenot van Deventerse Carolien Kamphuis. ,,Die fontein geeft juist cachet aan het park.” © De Stentor Ronny te Wechel

Klagende villabewoners en broedende meerkoeten; eindelijk spuit de fontein in het Nieuwe Plantsoen in Deventer

Het is dé blikvanger van het Nieuwe Plantsoen, maar in de afgelopen jaren stond hij ogenschijnlijk vaker uit dan aan: de metershoge fontein in de vijver. Een verhaal over sms-codes, benevelde villaruiten en halsstarrige waterkippen. ,,Dat ding moet gewoon spuiten.” 

Het rustgevende geluid van klaterend water. De verfrissende nevel op het voorhoofd. Het metershoog spuitende water van de fontein in het Nieuwe Plantsoen maakt Deventerse Carolien Kamphuis lyrisch. Door longklachten zit ze noodgedwongen bij huis, het park is haar genietstekje. De fontein is hét klapstuk van het monumentale plantsoen, dat volgens haar eigenlijk veel te weinig gebruikt wordt door Deventenaren. ,,Ik heb maar één probleem: die fontein staat dus altijd uit. Die fontein moet gewoon spuiten.” 

  1. Deventer rapper voor rechter na nieuwe ‘uitglijder’ op sociale media
    PREMIUM

    Deventer rapper voor rechter na nieuwe ‘uitglijder’ op sociale media

    Over de zaak zelf kan hij vanwege juridische redenen niet zoveel zeggen, maar rapper Convex Kafka - echte naam Bouke van de Vrugt- uit Deventer staat morgen opnieuw voor de rechter, wegens laster op sociale media. Eerder raakte hij onder meer in opspraak nadat hij tweette dat Wilders ‘meer dan 500 stenen op zijn smoel’ verdiende. ,,Ik kan niet alles over mijn kant laten gaan. Tegelijkertijd werk ik hard aan mezelf.”