Volledig scherm
PREMIUM
Winkelcentrum Deltaplein in de Rivierenwijk verandert ingrijpend. De bouw van een nieuwe Lidl is begonnen en er staat nog meer op stapel. © Ronald Hissink

Klanten voor dichte deur bij Deventer Lidl

Erg rustig is het sinds deze week op het Deltaplein, het bescheiden winkelcentrum van de Rivierenwijk. De grootste trekker, Lidl, is namelijk dicht en dat gaat nog wel even duren. ‘Pas’ eind maart opent de Duitse grootgrutter de deuren.

Waar normaal de klanten af en aan lopen, is het nu stil in de Lidl. Werklui zijn sinds afgelopen week in het pand bezig met sloopwerk. Voor het bouwhek staat een klant met een beteuterd gezicht. ,,Waar is de Lidl gebleven?’’, vraagt Marco van der Velden zich verbaasd af. ,,Ik kom hier af en toe, ik wist niet van deze verbouwing.’’

 1. Man die niet kan slapen is overweldigd door alle reacties en denkt aan platform voor ‘mensen als ik’
  PREMIUM

  Man die niet kan slapen is overwel­digd door alle reacties en denkt aan platform voor ‘mensen als ik’

  De 41-jarige Deventenaar Michel Jansen, de man die niet kan slapen en in de Stentor zijn verhaal vertelde, is overweldigd door tientallen reacties die hij na de publicatie heeft ontvangen. ,,Ik ben bekaf. Ja, dat je onder de reacties mensen aantreft waarin je je eigen verhaal helemaal herkent, dat geeft maar kost ook heel veel energie.’’ Hij overweegt nu een platform op internet in te richten voor ‘mensen zoals ik’.
 2. Zoetekauw, vieze voetjes en natuurlijk de oorlog: Deventer ouderen schrijven verhalen over herinneringen
  PREMIUM
  video

  Zoetekauw, vieze voetjes en natuurlijk de oorlog: Deventer ouderen schrijven verhalen over herinnerin­gen

  Wie vraagt je nog specifieke dingen van vroeger? Hoe je hebt leren schrijven? Of je van jujubes hield, of van marsepein? Welk eten van je moeder je nog steeds kunt ruiken of naar de geboorte van je eerste kind? En nog meer bijzonder: wie vraagt je die verhaaltjes op te schrijven? Een aantal bewoners van verpleeghuis PW Janssen in Deventer ging de uitdaging aan. Twee van hen staan op het Overijssels Boekenbal op het podium.