De nog altijd niet herstelde Proosdijpassage. Links ervan zit de Jac Hensen, die aankomende zaterdag heropent.
Volledig scherm
De nog altijd niet herstelde Proosdijpassage. Links ervan zit de Jac Hensen, die aankomende zaterdag heropent. © FOTO HISSINK

Kledingwinkel Jac Hensen heropent zaterdag in Deventer na Proosdijbrand

Na bijna vijf maanden dicht te zijn heropent kledingzaak Jac Hensen 23 maart in het pand aan de Lange Bisschopstraat in Deventer. De kledingwinkel liep forse brandschade op bij de brand in de Proosdijpassage.

 1. Deventer hengelaar zet foto brandend bondskantoor in Raalte op sociale media: ‘Was bedoeld als satire’
  PREMIUM

  Deventer hengelaar zet foto brandend bondskan­toor in Raalte op sociale media: ‘Was bedoeld als satire’

  Een sportvisser uit Deventer heeft het al jaren aan de stok met Sportvisserij Oost-Nederland. Op Instagram plaatste hij foto’s van een brandend kantoor van de organisatie in Raalte en hij maakte een opsporingsambtenaar uit voor ‘stekelmof’ en NSB’er. ,,Het is satire, hyperbolen die uit hun context zijn gehaald’’, zegt de 25-jarige Bart B. bij de politierechter.
 2. Duizenden bezoekers overspoe­len nieuwe stadsboer­de­rij Schalkhaar: ‘Afgelopen week dagenlang ijs gemaakt’
  PREMIUM
  Met video

  Duizenden bezoekers overspoe­len nieuwe stadsboer­de­rij Schalkhaar: ‘Afgelopen week dagenlang ijs gemaakt’

  Het is alsof de koeien het publiek bewonderen, in plaats van andersom. De unieke ronde koeienstal bij de nieuwe biologische stadsboerderij is een bijzonder onderkomen voor de 35 melkkoeien die het hart vormen van het diervriendelijke boerenbedrijf, dat stad en land moet verbinden. Duizenden bezoekers namen een kijkje op de eerste openingsdag van Heerlijkheid Linde.