Volledig scherm
Het pand van Aldino Moda aan de Smedenstraat, in het centrum van Deventer. © Google Streetview

Kledingzaak Aldino Moda na 35 jaar bankroet verklaard

Aldino Moda, een herenmodezaak aan de Smedenstraat in hartje Deventer, is afgelopen dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Overijssel. Het faillissement is aangevraagd door de Belastingdienst. Ook een andere vennootschap op hetzelfde adres, Noord Fashion bv, is failliet. De winkel van Aldino Moda is al sinds begin jaren tachtig van de vorige eeuw gevestigd aan de Smedenstraat.

Paul Schepers is door de rechtbank aangesteld als curator. Hij zegt dat de Belastingdienst het faillissement heeft aangevraagd, vanwege een grote, nog openstaande belastingschuld. ,,De oorzaak van het faillissement moet ik nog verder onderzoeken. Op dit moment kan ik daar dus niets over zeggen.” Bij Aldino Moda is volgens de curator nog één medewerker in dienst.

Eigenaar Hilmi Bulbul van Aldino Moda wil het faillissement niet verder toelichten. Wel laat hij weten dat de kledingzaak vooralsnog gewoon geopend is. 

 1. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoestbare stofje
  PREMIUM

  Gemeenten, bedrijven en brancheor­ga­ni­sa­ties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoest­ba­re stofje

  De telefoon van Aiko Hensums van Expertisecentrum PFAS staat roodgloeiend. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties zitten met hun handen in het haar sinds er nieuwe eisen zijn aangekondigd voor grond. Wie grond wil verplaatsen moet het verplicht analyseren. Er mag per kilo grond slechts een microgram van het stofje PFOS zitten. Hensums is er sinds 2012 mee bezig en beantwoordt de meest prangende vragen.
 2. Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Voor ouders wier wereld begin juli even stil kwam te staan, zitten Koos en Evelien Janssen opvallend strijdbaar aan tafel. De meedogenloze ziekte van Batten (type CLN3) knalde zeven weken geleden plotsklaps hun leven in, maar niets doen is voor het ondernemerspaar geen optie. Er moet een middel komen dat deze verwoestende kinderziekte kan stabiliseren. Dat betekent dat er eerst veel aandacht nodig is om Batten op de medische radar te krijgen. En meer geld voor onderzoek. Dus komen ze in actie voor de stichting Beat Batten.