Een brutale kraak bij Matz Carwash in Deventer. De politie is op zoek naar twee mannen en vermoedelijk een witte Audi A3.
Volledig scherm
Een brutale kraak bij Matz Carwash in Deventer. De politie is op zoek naar twee mannen en vermoedelijk een witte Audi A3. © Archief

Kluis uit raam gegooid bij nachtkraak Matz Carwash

Bij een nachtelijke inbraak bij Matz Carwash hebben onbekenden de hele kluis ontvreemd en meegenomen. ,,Gewoon door het raam gegooid en mee naar buiten‘’, reageert Martin Kniest van de vestiging aan de Hanzeweg in Deventer.

De inbrekers sloegen maandagmorgen 20 januari in alle vroegte tussen drie en vier toe. Behalve de kluis is geld uit de kassa weggehaald. De politie brengt de zaak nu pas naar buiten, met het verzoek aan het publiek om tips, omdat het onderzoek vooralsnog te weinig heeft opgeleverd. Volgens Kniest heeft de carwash maatregelen genomen om voor zover mogelijk herhaling te voorkomen. ,,Terwijl we al goed waren beveiligd.‘’

In de kluis zat onder meer geld. Volgens Kniest gaan betalingen steeds meer via pin en contactloos, maar gebeurt dat nog niet bij alle transacties.  Bij de roof werd behoorlijk wat schade aan het pand aangericht.

Camerabeelden

Volgens de politie is op camerabeelden te zien dat het gaat om twee mannen, die vermoedelijk in Audi A3 (wit) komen aanrijden. Het kenteken is onbekend. De twee personen dragen bivakmutsen. Er wordt geprobeerd camera’s weg te draaien, maar dat heeft weinig effect. Buiten het zicht van de camera wordt een ruit ingegooid, daarna gaan de twee mannen naar binnen waar ze onder meer de kluis stelen. Wie tips heeft kan de politie benaderen, onder meer telefonisch (0800-6070) of via Facebook.