Volledig scherm
PREMIUM
Het beton is beschadigd en moet hersteld worden. © FOTO HISSINK

Komende weken nog geen auto in parkeergarage Beestenmarkt Deventer

De parkeergarage op de Beestenmarkt gaat zeker in de komende weken nog niet open. Eigenaar Annexum is gematigd positief over de eerste uitslagen van het onderzoek naar de scheuren in dek en steunbalk. ,,Er is geen constructiefout. Er is geen instortingsgevaar", weet directeur Grevers ondertussen opgelucht. Maar opgelost moet het wel worden. En dat kost tijd. 

Bedrijven in het pand hebben vaste parkeerplekken en moeten noodgedwongen uitwijken naar plekken in de buurt. Ook sporters van Fit for Free kunnen parkeren als ze gaan sporten in de fitnessclub aan de Beestenmarkt. ,,We liggen dicht bij het centrum en gratis parkeren is daarom een uniek onderdeel van de service naar onze leden. Daarom hebben we besloten vanaf nu de parkeerkosten voor onze sporters voor honderd procent te gaan vergoeden", zegt Ronald van Hasselt van Fit for Free. Eerder worstelde de club er mee dat ze geen parkeerservice meer konden bieden.  We hebben er dan ook zeker last van”, reageerde de club eerder. 

 1. Villa wordt Buurtfabriek: van mega-groot en niet te behappen naar ‘knus’ voor de buurt in Deventer
  PREMIUM

  Villa wordt Buurtfa­briek: van me­ga-groot en niet te behappen naar ‘knus’ voor de buurt in Deventer

  Mannetje of twintig binnen? Dan zit het wel vol in de nieuwe huiskamer van de Buurtfabriek Voorstad. Heel anders dan in de zee van ruimte van het pand waar de Voorstad-mensen voorheen in zaten: Villa Voorstad. Maar ze zijn er dolgelukkig mee. Doordat de huur te behappen is zien ze licht aan de horizon. Ze kunnen vooruit op de hoek van de Brinkgreverweg en de Bierstraat.
 2. Eerste schop in de grond voor Buurtplein Okkenbroek

  Eerste schop in de grond voor Buurtplein Okkenbroek

  In Okkenbroek gaat eind maart de eerste schop in de grond van het nieuwe Buurtplein. Het voormalige schoolplein krijgt een ontdektuin met veel struiken en planten voor insecten en andere beestjes, een waterpomp, koersbalveld, jeu de boules, volleybalveld, een klimmuur en andere uitdagende toestellen. Inwoners van Okkenbroek zijn al sinds 2018 bezig om het plein van de grond te krijgen. De werkgroep heeft eerst bij buurtbewoners, kinderen, ouderen en verenigingen de wensen geïnventariseerd. Daarnaast is gekeken hoe het nieuwe plein het dorp aantrekkelijker kan maken. Hieruit is in samenwerking met Nijha, een bedrijf gespecialiseerd in beweeg- en speeltoestellen, een volgens de werkgroep ambitieus ontwerp uitgekomen. Het Buurtplein is gefinancierd door fondsen en investeerders. Nu ook de Provincie een bijdrage heeft geleverd kan heel Okkenbroek de komende maanden aan de slag.