Initiatiefnemers van het Parkinsonkoor Deventer, Laura Overeem en Sjoukje Visser (links) gaan samen met Alice Somer en Joanne Verdonkschot aan de slag met elf koorleden.
Volledig scherm
Initiatiefnemers van het Parkinsonkoor Deventer, Laura Overeem en Sjoukje Visser (links) gaan samen met Alice Somer en Joanne Verdonkschot aan de slag met elf koorleden. © Ronald Hissink

Komst Parkinsonkoor in Deventer is een feit

Het Parkinsonkoor in Deventer gaat definitief door. Maar liefst elf mensen met de ziekte Parkinson en enkele vrijwilligers hebben zich aangemeld. 

De aftrap is op dinsdag 28 januari in de zaal van het St. Jurriën. Emiel Hoefnagel, oprichter van het eerste Parkinsonkoor in Nederland, begeleidt de introductieles. Als het aan de initiatiefnemers Sjouke Visser en Laura Overeem van Zorggroep Solis ligt, sluiten zich meer mensen bij het koor aan. 

Dat kunnen naast parkinsonpatiënten ook familieleden en mantelzorgers zijn. De les op dinsdag begint om 13.30 en eindigt om 15.00 uur. Vervolgens beginnen de repetities op maandagavond 3 februari van 19.00 tot 20.30 uur.