Koning laat zich in twee uur tijd rondleiden bij 100-jarige Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer

update & videoKoning Willem Alexander is vandaag op bezoek bij de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer.  Hij viert er het honderdjarig bestaan van die organisatie. 

 1. Geen Deventer Boekenmarkt, maar dit zijn de alternatieven om toch met je neus in de boeken te duiken
  PREMIUM

  Geen Deventer Boeken­markt, maar dit zijn de alternatie­ven om toch met je neus in de boeken te duiken

  Het Woordwaarde Festival en een mini-bieb-fietsroute moeten er aankomende week voor zorgen dat de Deventer Boekenmarkt dit jaar toch nog een beetje in de schijnwerpers staat. Door de aangescherpte coronamaatregelen was het al bekend dat de grootste boekenmarkt van Europa ook dit jaar niet plaats kon vinden. Op tientallen locaties door de hele stad worden toch activiteiten gehouden.
 2. ‘Welzorgsum’ komt er: van inwonersidee naar volwaardige zorgcomplex om dorp leefbaar te houden
  PREMIUM

  ‘Welzorgsum’ komt er: van inwoner­sidee naar volwaardi­ge zorgcom­plex om dorp leefbaar te houden

  Het plan om op de voormalig schoollocatie in Welsum zorgappartementen te creëren, kan op veel enthousiasme rekenen. Onder enkele voorwaarden is de gemeente Olst-Wijhe akkoord met het plan om achttien appartementen te bouwen waar vooral de lokale bevolking gebruik van kan maken. Het project moet er voor zorgen dat Welsum leefbaar blijft. ,,We zitten vrij geïsoleerd aan deze kant van de IJssel, dus doppen we onze eigen boontjes’’, zegt Piet Boons, van Plaatselijk Belang Welsum.