Dit oude schoolgebouw aan de Van Hetenstraat wordt mogelijk gesloopt. Kunstenaars die er huizen en omwonenden willen dat voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit oude schoolgebouw aan de Van Hetenstraat wordt mogelijk gesloopt. Kunstenaars die er huizen en omwonenden willen dat voorkomen. © FOTO HISSINK

Kunstenaars vrezen dakloos bestaan, ook omwonenden tegen sloop oude Deventer scholen

Kunstenaars komen in protest tegen de sloop van hun ateliers op Keizerslanden. De gemeente Deventer wil op de plek van de oude schoolgebouwen rond de Van Hetenstraat nieuwe huizen laten bouwen. Er gaat een petitie rond die tot nu toe 330 keer is ondertekend. Ze krijgen steun van buurtbewoners. ,,Deze jongens moeten ook een plek hebben.’’

 1. Deventenaren over promotie: ‘Huwelijk en geboorte kinderen vergeet ik nooit meer, maar deze staat in mijn top 3'
  PREMIUM

  Deventena­ren over promotie: ‘Huwelijk en geboorte kinderen vergeet ik nooit meer, maar deze staat in mijn top 3'

  Deventer beleefde met de promotie van GA Eagles een wonderlijke Hemelvaart. In de nacht van woensdag op donderdag barstte een spontaan volksfeest los op de Brink en de dag daarna zinderde het voelbaar in de stad. Rood-gele shirtjes in de stad en trots: eredivisie! Vier supporters, bekend en minder blikken terug hoe zij deze avond beleefden én vooruit naar de eredivisie.
 2. Géén feest bij promotie Go Ahead, maar tegen massale vreugde-uitbarsting is geen kruid gewassen
  PREMIUM
  video

  Géén feest bij promotie Go Ahead, maar tegen massale vreug­de-uitbar­sting is geen kruid gewassen

  De gemeente en de politie van Deventer staan bij een mogelijke promotie van Go Ahead Eagles geen georganiseerd en gereguleerd feest toe, hoe de omstandigheden dan ook zijn. Een spontane vreugde-uitbarsting in de stad waarbij de corona-regels niet worden nageleefd, ligt dan wel voor de hand. Dat realiseert burgemeester Ron König zich goed. ,,Het wordt dan een heel vervelende situatie. We kunnen niks en we kunnen ook niks toestaan.”
 1. Schoolsportdag Hengelo: 'Lekker bewegen, dat is het doel'
  Play

  School­sport­dag Hengelo: 'Lekker bewegen, dat is het doel'

 2. Versoepelingen gaan door: sportscholen weer open
  Play

  Versoepe­lin­gen gaan door: sportscho­len weer open