Van links naar rechts: Jachtopziener Wim Cozijnsen, pachter Jan van de Pol, fotograaf Brand Overeem en auteur Bert Paasman poseren gebroederlijk op landgoed Gerven in Putten.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Jachtopziener Wim Cozijnsen, pachter Jan van de Pol, fotograaf Brand Overeem en auteur Bert Paasman poseren gebroederlijk op landgoed Gerven in Putten. © Hennie van de Pol.

Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders

Tien jaar lang werkten de Veluwse fotograaf Brand Overeem (74) en geschiedkundige Bert Paasman (80) tenminste één dag in de week aan hun boek over het bontgeschakeerde leven op de voornaamste landgoederen in Voorst, Putten en Nijkerk. Het land van de jonker is een 240 pagina’s tellend historisch document in woord en beeld, dat geen streekgenoot met liefde voor de geboortegrond zou mogen missen.

  1. De Koerkamp verdwijnt na ruim zestig jaar uit Lettele: ‘Met pijn in ons hart, maar het is ook mooi geweest’
    PREMIUM

    De Koerkamp verdwijnt na ruim zestig jaar uit Lettele: ‘Met pijn in ons hart, maar het is ook mooi geweest’

    Voor de laatste keer een kop koffie in restaurant De Koerkamp in Lettele, het zal wennen zijn voor uitbaters Freddie Kleine Koerkamp en Anita van Gurp. Ze trekken zondag de deur achter zich dicht en daarmee komt er een einde aan een familiebedrijf dat al meer dan zestig jaar in Lettele staat. ,,We maken werkweken van zestig of zeventig uur, maar het is mooi geweest, met pijn in ons hart.”