De Lebuinuskerk gaat een gedenkkapel maken voor mensen die overleden zijn. Iedereen kan er zijn eigen persoonlijke plekje maken.
Volledig scherm
De Lebuinuskerk gaat een gedenkkapel maken voor mensen die overleden zijn. Iedereen kan er zijn eigen persoonlijke plekje maken. © videostill

Lebuinuskerk Deventer opent gedenkplek voor iedereen die iemand is verloren aan corona of iets anders: ‘We willen baken van rust zijn’

Iedereen die iemand verloren is in de afgelopen periode, overleden aan de gevolgen van corona of door iets anders, kan zijn eigen persoonlijke gedenkplekje maken in de Lebuinuskerk. Dominee Saar Hogendijk zet daarvoor haar deuren wagenwijd open. ,,We willen een baken van rust en betekenis zijn. Voor iedereen.”

  1. Coalitie vindt elkaar en schuift golf 
aan zonneparken in Deventer naar achteren
    PREMIUM

    Coalitie vindt elkaar en schuift golf aan zonnepar­ken in Deventer naar achteren

    De komst van honderden voetbalvelden aan zonneparken in het buitengebied staat ‘minder hard’ op papier. Met die constructie vonden de coalitiepartijen elkaar in de raadsvergadering over het Energieplan, dat Deventer in 2030 energieneutraal moet maken. Oppositiepartijen menen dat een golf aan zonnevelden nog wel degelijk als ‘dreiging’ boven Deventer hangt. Drie windmolens zijn op korte termijn in aantocht.