Groep 3 en 4 van de Hovenschool uit Deventer oefent verkeerssituaties in de gymzaal. Voor als de leerlingen met hun fietsen weer naar buiten gaan hebben ze allemaal een mooie fietshelm gekregen. Ze mochten zelf kiezen welke kleur ze wilden. Juf Simone showt samen met Milou, Simon,  Annemijn, Liv, Mick en Tieme de nieuwe bescherming.
Volledig scherm
Groep 3 en 4 van de Hovenschool uit Deventer oefent verkeerssituaties in de gymzaal. Voor als de leerlingen met hun fietsen weer naar buiten gaan hebben ze allemaal een mooie fietshelm gekregen. Ze mochten zelf kiezen welke kleur ze wilden. Juf Simone showt samen met Milou, Simon, Annemijn, Liv, Mick en Tieme de nieuwe bescherming. © Ronald Hissink

Leerlingen van Deventer school De Hoven sjezen met fietshelmpjes veiliger door de wijk

De ruim zestig kinderen van groep 3 en 4 van de Hovenschool kunnen een stuk veiliger naar school. Allemaal hebben ze een fietshelm uit mogen kiezen. En omdat ze er allemaal een hebben, wordt het vast leuk om met helm en al naar school te sjezen.

  1. Politieagent Henk de Man is de negatieve beeldvorming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’
    PREMIUM

    Politie­agent Henk de Man is de negatieve beeldvor­ming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’

    Zijn bericht op Facebook bracht een storm aan reacties teweeg. Politieman Henk de Man (61) - een bekende kop in Deventer en Salland - postte op zondag 28 juni een lang en persoonlijk relaas. Daarin windt hij zich op over de negatieve beeldvorming over de politie en zegt hij juist ongelooflijk trots te zijn op zijn werk. De Mans bericht leverde al ruim 10.000 - bijna louter positieve - reacties op. De geboren Zutphenaar wil zijn hartenkreet graag toelichten in een persoonlijk verhaal.