Li An Phoa en Maarten van der Schaaf wandelden de afgelopen twee weken de gehele IJssel af. Hun droom is dat de rivier uiterlijk 2051 weer drinkbaar is.
Volledig scherm
PREMIUM
Li An Phoa en Maarten van der Schaaf wandelden de afgelopen twee weken de gehele IJssel af. Hun droom is dat de rivier uiterlijk 2051 weer drinkbaar is. © Ronald Hissink

Li An Phoa droomt verder na wandeltocht voor een drinkbare IJssel in 2051: ‘Lijkt echt concreet geworden’

VideoFlink gebruind en moe, maar met een glimlach. Li An Phoa (40) en haar wandelpartner, Maarten van der Schaaf (40), kijken tevreden terug op hun monsterwandeltocht langs de IJssel. Binnen twaalf dagen liepen de twee de gehele rivier af om aandacht te vragen voor hun droom: een drinkbare IJssel in 2051.

0 reacties

 1. Deventer dichter maakt duurzame bundel die je leeg kunt gummen: ‘Als jij het bagger vindt, heb je dat recht’
  PREMIUM

  Deventer dichter maakt duurzame bundel die je leeg kunt gummen: ‘Als jij het bagger vindt, heb je dat recht’

  De nieuwste bundel van dichter Alex Gentjens - titel: Alarmfase 1 - kun je met een stukje gum leegvegen. De 51-jarige Deventenaar van Vlaamse origine denkt wel eens: waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? Want zijn nieuwste project is bijzonder arbeidsintensief. Elk exemplaar is handgeschreven, met potlood. Het moet maar, want: alles voor de duurzaamheid en het goede doel.
 2. Deventer op z’n smalst; hoe een fietsstrook van 30 meter een soap werd
  PREMIUM
  video

  Deventer op z’n smalst; hoe een fiets­strook van 30 meter een soap werd

  De aanleg van een fietsstrook van pakweg 30 meter voor Mimik. Ogenschijnlijk klein bier, maar ook dit laatste, losse eindje rond de bouw van het filmtheater verloopt problematisch. Een rechtszaak, boze aanwonenden, bijna drieduizend mensen die een petitie tekenen en een wethouder die uiteindelijk toegeeft, zij het voorlopig. Hoe kon dit zo’n soap worden? ,,De betrokkenheid van Deventenaren bij hun stad is onderschat.”