Liever even leven als monnik in abdij Sion dan zonvakantie op Ibiza

videoLeven in Diepenveen als een monnik, maar zeker niet op water en brood. Tachtig jongeren uit heel het land trekken zich deze dagen terug voor bezinning en verdieping in abdij Sion. 

Een biertje drinken bij de tent op het (tijdelijke) kampeerveld naast de abdij? Geen probleem. En ook de smartphone is echt niet uit den boze op abdij Sion. Tachtig jongeren tussen de 15 en 30 jaar leiden daar vier dagen lang het monnikenleven. Meerdere keren per dag bidden, werken in de kloostertuin, klusjes uitvoeren aan de monumentale abdij of workshops volgen met zang en bezinning. Het ritme van ora et labora wordt ’s avonds doorbroken in de tijdelijke ‘Kloosterkroeg’, waar singer-songwriters een nummertje spelen, al dan niet met een religieuze achtergrond. Welkom op Kloosterfestival Sion.

 1. ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georganiseerde misdaad en cyberdieven in Deventer en Salland
  PREMIUM

  ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georgani­seer­de misdaad en cyberdie­ven in Deventer en Salland

  De traditionele criminaliteit wordt ingeruild voor nieuwe soorten misdaad. Dat is het hoofdthema bij de politie IJsselland-Zuid en de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. In een gezamenlijke persconferentie maakten zij de criminaliteits- en overlastcijfers van 2019 bekend. Minder vermogensdiefstallen zoals inbraken en autokraken, maar meer cyber en georganiseerde misdaad.
 2. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
  PREMIUM

  Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

  Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.