Liever even leven als monnik in abdij Sion dan zonvakantie op Ibiza

videoLeven in Diepenveen als een monnik, maar zeker niet op water en brood. Tachtig jongeren uit heel het land trekken zich deze dagen terug voor bezinning en verdieping in abdij Sion. 

Een biertje drinken bij de tent op het (tijdelijke) kampeerveld naast de abdij? Geen probleem. En ook de smartphone is echt niet uit den boze op abdij Sion. Tachtig jongeren tussen de 15 en 30 jaar leiden daar vier dagen lang het monnikenleven. Meerdere keren per dag bidden, werken in de kloostertuin, klusjes uitvoeren aan de monumentale abdij of workshops volgen met zang en bezinning. Het ritme van ora et labora wordt ’s avonds doorbroken in de tijdelijke ‘Kloosterkroeg’, waar singer-songwriters een nummertje spelen, al dan niet met een religieuze achtergrond. Welkom op Kloosterfestival Sion.

  1. Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenenschilderij? ‘Handig tijdens onderhandelingen met justitie’
    PREMIUM

    Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenen­schil­de­rij? ‘Handig tijdens onderhande­lin­gen met justitie’

    Een miljoenenschilderij van Lucian Freud, verloren gewaand na de Kunsthalroof in Rotterdam, hangt misschien wel aan de muur van een topcrimineel. Kunstverzamelaars zitten niet te wachten op gestolen kunst. Wat moet de onderwereld dan wél met beroemde topstukken? Ex-crimineel ‘Okkie’ Durham (bekend van het stelen van twee Van Gogh’s): ,,Handig tijdens onderhandelingen met justitie. Of als onderpand voor een mooie drugstransactie.”