Loslopende hond richt slachting aan onder schapen in Diepenveen

videoEen loslopende hond heeft deze week huisgehouden onder een kudde schapen in Diepenveen. Vier schapen raakten ernstig gewond, één schaap moest door de dierenarts uit zijn lijden verlost worden. ,,Ik hoop echt dat de eigenaar van de hond zich meldt.” 

De ravage had volgens Rob Bouwens, eigenaar van de schapen, nog veel groter kunnen zijn. ,,We hebben hier schapen die heel dicht bij de natuur staan. Dat is hun redding geweest; ze zijn gelijk op de vlucht gegaan.” Vijf - veelal oudere - schapen werden wel gegrepen en flink toegetakeld. ,,Hele stukken waren van de staart af. Een schaap was zelfs zo ernstig gewond, dat we het uit zijn lijden hebben moeten verlossen.” 

 1. ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georganiseerde misdaad en cyberdieven in Deventer en Salland
  PREMIUM

  ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georgani­seer­de misdaad en cyberdie­ven in Deventer en Salland

  De traditionele criminaliteit wordt ingeruild voor nieuwe soorten misdaad. Dat is het hoofdthema bij de politie IJsselland-Zuid en de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. In een gezamenlijke persconferentie maakten zij de criminaliteits- en overlastcijfers van 2019 bekend. Minder vermogensdiefstallen zoals inbraken en autokraken, maar meer cyber en georganiseerde misdaad.
 2. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
  PREMIUM

  Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

  Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.