Een rechercheur van de forensische opsporing legt de kogelgaten in de deur van het eethuis aan de Frits Ruysstraat vast op beeld.
Volledig scherm
Een rechercheur van de forensische opsporing legt de kogelgaten in de deur van het eethuis aan de Frits Ruysstraat vast op beeld. © MediaTV

Man (22) in Deventer aangehouden na reeks aanslagen in Rotterdam

Een 22-jarige man uit Amsterdam is op Hemelvaartsdag opgepakt in Deventer. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks geweldsincidenten in Rotterdam. De politie kwam de verdachte op het spoor na grootschalig onderzoek.

De aanhouding volgt op meerdere geweldsincidenten die Rotterdam de afgelopen tijd teisterden. Zo vond er een explosie plaats bij een woning in de Jagthuisstraat, waar al twee verdachten (20 en 21) uit Amsterdam voor zijn aangehouden. 

Schietincidenten

Eerder gingen vier kogels door de ruit van een pakketwinkel aan de Mathenesserdijk. Bij de eigenaar van deze zaak ging een kogel door een raam van zijn woning aan de Potgieterstraat. Gisteren werd een explosief gevonden bij een Surinaamse toko in Kralingen. Een week daarvoor was het op dezelfde plek ook al raak: toen werd het eethuis beschoten.

Eerder werd al bekend dat een lading van 4200 kilo coke, die ruim drie weken geleden werd onderschept in de Antwerpse haven, mogelijk de oorzaak is van al het vuurwapengeweld. Dat vertelden meerdere bronnen binnen en buiten het criminele milieu. Het is niet bekend waar de man in Deventer is opgepakt.