Volledig scherm
Ter illustratie. © anp

Man (49) opgepakt voor inbraak in Deventer café

Een 49-jarige Deventenaar is afgelopen nacht op heterdaad gepakt voor een inbraak in een café in zijn eigen stad.

Rond de klok van 02.00 uur werd door agenten een krakend geluid opgemerkt bij een café in de Molenstraat. De agenten zagen een man uit een raam van het café stappen. Hij stapte daarna op zijn fiets en reed weg. Het ritje was van korte duur. In de Assenstraat werd hij door agenten onderschept en aangehouden. Hij werd daarna overgebracht naar het politiebureau.

Inbraakgolf

De recherche onderzoekt de inbraak en onderzoekt ook eventuele betrokkenheid van de verdachte met andere inbraken. De politie was de afgelopen tijd extra alert vanwege meerdere inbraken die plaatsvonden bij horecazaken in het centrum van Deventer.

  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.