Volledig scherm
Ter illustratie. © anp

Man (49) opgepakt voor inbraak in Deventer café

Een 49-jarige Deventenaar is afgelopen nacht op heterdaad gepakt voor een inbraak in een café in zijn eigen stad.

Rond de klok van 02.00 uur werd door agenten een krakend geluid opgemerkt bij een café in de Molenstraat. De agenten zagen een man uit een raam van het café stappen. Hij stapte daarna op zijn fiets en reed weg. Het ritje was van korte duur. In de Assenstraat werd hij door agenten onderschept en aangehouden. Hij werd daarna overgebracht naar het politiebureau.

Inbraakgolf

De recherche onderzoekt de inbraak en onderzoekt ook eventuele betrokkenheid van de verdachte met andere inbraken. De politie was de afgelopen tijd extra alert vanwege meerdere inbraken die plaatsvonden bij horecazaken in het centrum van Deventer.

  1. Hoe opiniepeiler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interesseert me niet’
    PREMIUM

    Hoe opiniepei­ler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interes­seert me niet’

    Niemand is zo overtuigd van de onschuld van de veroordeelde Ernest Louwes in de Deventer moordzaak als Maurice de Hond (71). Veroordeeld voor smaad, maar hij gaat onverminderd door. Met ‘nieuw ontlastend bewijs’. Waarom zet de Amsterdamse opiniepeiler jaar in jaar uit zijn carrière op het spel om de Deventer moordzaak? ,,De geschiedenis heeft mij geleerd wat het is om te leven in een staat zonder rechtsorde. Louwes interesseert me niet.”