Volledig scherm
Het station in Deventer, waar een man vanmiddag zijn geslachtsdeel uit zijn broek haalde en zichzelf in het openbaar bevredigde. © archief

Man bevredigt zich voor ogen publiek bij station Deventer

updateDe Deventer politie heeft zaterdagavond voor het NS-station een man aangehouden, die zich voor de ogen van enkele mensen bevredigde. Ook een moeder en kindje hebben de schennispleging zien gebeuren, aldus de politie.

Dat blijkt uit informatie van de politie op Facebook. De man haalde zijn geslachtsdeel uit zijn broek en bevredigde zichzelf voor de ogen van diverse mensen. Een getuige belde de politie, waarop agenten de man konden aanhouden. De moeder met het kind fietste weg na het incident. 

De politie deed zaterdagavond een oproep aan de moeder - of aan mensen die weten wie zij is - om contact te zoeken met de politie. Dat kan via Facebook (privebericht) of telefonisch: 0900-8844. 

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de oproep waarschijnlijk is gedaan om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over het incident. Onduidelijk is welke mogelijke sanctie de man te wachten staat. Als blijkt dat psychische of andere problemen een rol spelen, wordt - behalve een eventuele straf - de verdachte naar de hulpverlening doorgespeeld.

Onopgemerkt

Het incident lijkt zich tamelijk ongemerkt te hebben afgespeeld, alhoewel het voor wie het heeft gezien waarschijnlijk minder smakelijk is geweest. Op social media wordt er - behalve door de politie - geen melding van gemaakt. 

Navraag bij enkele horecazaken aan het Stationsplein, winkels in het station en bij buschauffeurs versterkt het op dat het incident niet heel veel mensen is opgevallen en de commotie beperkt lijkt gebleven. Een van de horeca-ondernemers geeft aan dat een dergelijk incident niet eerder is voorgevallen en het over het algemeen rustig is rond het Stationsgebied.