Man valt dronken in de IJssel bij Deventer, reddingsbrigade in actie: ‘Hij werkte niet mee’

Video & updateEen man is vanochtend uit de IJssel bij Deventer gered. Volgens de politie was de man dronken toen hij in het water viel. Door de oplettende reddingsbrigade van even verderop kon hij snel op het droge komen.

Rond 09:00 uur ging de brandweer af op een melding dat aan de Lage Steenweg in Deventer iemand in het water was gevallen. De man was mogelijk onwel geworden tijdens het vissen en daardoor in het water terechtgekomen. Een woordvoerder van de politie laat echter weten dat er geen sprake was van een onwelwording. ,,Er was sprake van openbare dronkenschap.”

De reddingsbrigade in Deventer was snel aanwezig om de man uit het water te halen. ,,Wij waren ons aan het voorbereiden op een roeitocht in Deventer en hoorden de brandweer. Toen wij de melding zagen hebben wij er twee boten op afgestuurd", zegt Frans Eggink van de reddingsbrigade. 

Niet meewerken

Samen met de politie lukte het de reddingsbrigade de man uit het water te vissen, maar heel soepel ging dat niet. ,,Hij was niet meewerkend", aldus Eggink. Toen de man eenmaal naar de kant was gehaald, stond er een ambulance klaar. Hij is in de ambulance nagekeken, maar hoefde volgens de politie niet mee naar het ziekenhuis.

Volledig scherm
Hulpdiensten op de IJssel op zoek naar de man. © Rens Hulman
 1. Huisdierenbezitter dreigt zich vast te ketenen in huis tijdens ruiming V1 bom: ‘Ze hebben me nodig’
  PREMIUM

  Huisdieren­be­zit­ter dreigt zich vast te ketenen in huis tijdens ruiming V1 bom: ‘Ze hebben me nodig’

  De ruiming van de vliegende bom V1 die langs de A1 bij Wilp gevonden is, brengt bezitters van huisdieren in de problemen. Mensen die geen onderdak vinden bij familie of vrienden, kunnen op 8 maart doorbrengen in sporthal Jachtlust in Twello, maar voor huisdieren is daar geen plek. Mieke Krottje wil haar vier poezen niet in de steek laten en dreigt zich daarom in huis vast te ketenen.
 2. Naakte Yoga Berry uit Deventer laat zijn lichaam als tempeltje zien bij Man Bijt Hond in strijd tegen verpreutsing
  PREMIUM
  VIDEO

  Naakte Yoga Berry uit Deventer laat zijn lichaam als tempeltje zien bij Man Bijt Hond in strijd tegen verpreut­sing

  Berry Steenbruggen mag graag schoppen tegen de verpreutsing van de maatschappij. Sinds hij yoga doet en zijn lichaam als tempel ziet neemt hij steeds meer afstand van de schaamte. Blootwateryoga is in Deventer een begrip en de reden dat het SBS-programma Man Bijt Hond bij de Deventenaar aanklopt. Berry geeft zich deze avond voor de hele natie bloot in zijn kruistocht tegen de bedekking van lijf en leden.
 3. De laatste 48 uur carnaval voor C.V. Laat Maar Lopen door de ogen van Anouk
  PREMIUM

  De laatste 48 uur carnaval voor C.V. Laat Maar Lopen door de ogen van Anouk

  Iedereen beleeft carnaval anders, maar vaak gaat het gepaard met een hoop verschillende outfits, carnavalswagens, Hollandse kroegmuziek en flink wat bier. We volgen Anouk van der Linde (29) uit Twello, lid van Carnavalsvereniging Laat Maar Lopen. Een damesloopgroep die aan de optocht van Klarenbeek en Wilp-Achterhoek meedoet. Maar wel voor de laatste keer. ,,Iedereen heeft toekomstplannen, dus we doen het nog één jaar helemaal goed en daarna is het klaar.”