Man valt dronken in de IJssel bij Deventer, reddingsbrigade in actie: ‘Hij werkte niet mee’

Video & updateEen man is vanochtend uit de IJssel bij Deventer gered. Volgens de politie was de man dronken toen hij in het water viel. Door de oplettende reddingsbrigade van even verderop kon hij snel op het droge komen.

Rond 09:00 uur ging de brandweer af op een melding dat aan de Lage Steenweg in Deventer iemand in het water was gevallen. De man was mogelijk onwel geworden tijdens het vissen en daardoor in het water terechtgekomen. Een woordvoerder van de politie laat echter weten dat er geen sprake was van een onwelwording. ,,Er was sprake van openbare dronkenschap.”

De reddingsbrigade in Deventer was snel aanwezig om de man uit het water te halen. ,,Wij waren ons aan het voorbereiden op een roeitocht in Deventer en hoorden de brandweer. Toen wij de melding zagen hebben wij er twee boten op afgestuurd", zegt Frans Eggink van de reddingsbrigade. 

Niet meewerken

Samen met de politie lukte het de reddingsbrigade de man uit het water te vissen, maar heel soepel ging dat niet. ,,Hij was niet meewerkend", aldus Eggink. Toen de man eenmaal naar de kant was gehaald, stond er een ambulance klaar. Hij is in de ambulance nagekeken, maar hoefde volgens de politie niet mee naar het ziekenhuis.

Volledig scherm
Hulpdiensten op de IJssel op zoek naar de man. © Rens Hulman
 1. Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen
  PREMIUM
  video

  Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen

  Wat ga ik eten? Insecten? Zonder uitzondering kijken mensen me verbijsterd of zelfs meewarig aan. Insecten? Vrijwillig? Ja, echt dus. Misschien juist wel omdat ik het doodeng vind. En in het buitenland de eettentjes niet altijd vertrouw. Maar Berry Steenbruggen is een bekende Deventenaar. Als hij vraagt wie met hem insecten wil proberen, vrees ik dat dit mijn uitgelezen kans is. Als twee miljard mensen op deze wereld met enige regelmaat insecten eten, dan zal het toch niet zo vreselijk zijn?
 2. Hoe opiniepeiler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interesseert me niet’
  PREMIUM

  Hoe opiniepei­ler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interes­seert me niet’

  Niemand is zo overtuigd van de onschuld van de veroordeelde Ernest Louwes in de Deventer moordzaak als Maurice de Hond (71). Veroordeeld voor smaad, maar hij gaat onverminderd door. Met ‘nieuw ontlastend bewijs’. Waarom zet de Amsterdamse opiniepeiler jaar in jaar uit zijn carrière op het spel om de Deventer moordzaak? ,,De geschiedenis heeft mij geleerd wat het is om te leven in een staat zonder rechtsorde. Louwes interesseert me niet.”