Volledig scherm
Schetsontwerp VMBO-school De Marke Deventer. De school moet nu echter wachten. © EHL

Marke in Deventer vecht voor nieuwe VMBO-school en zet petitie op

Ruim achthonderd mensen hebben in een paar dagen tijd de petitie van VMBO-school de Marke getekend. De inzet: ze willen geld voor een vernieuwing van de verouderde VMBO-school van Deventer. Maar het college heeft de plannen in de ijskast gezet: de toegezegde miljoenen zijn niet voldoende, en de gemeente heeft niet meer geld over voor een nieuwe school.

De school voldoet echter niet meer, vinden de docenten, maar ook de ouders en leerlingen. Dat er elf miljoen extra nodig is bovenop de al eerder vrijgemaakte 12 miljoen is geen mogelijkheid. De school betoogt dat de beramingen zijn gemaakt in een heel andere tijd en dat nu wachten zeker niet zal resulteren in goedkopere oplossingen. 

De gemeente wilde ook de gemeentelijke sporthallen integreren in de school. Ook de achter de school gelegen Sporthal Keizerslanden is versleten. Woensdagavond praat de gemeenteraad over de plannen van het college. Er hebben al verschillende mensen aangegeven in te willen spreken, waaronder ouders van leerlingen. De school biedt de petitie die via de site van de school te tekenen is, aan aan het begin van de vergadering. 

  1. Tuinfeest presenteert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boekenmarkt

    Tuinfeest presen­teert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boeken­markt

    Het Tuinfeest aan de vooravond van de Deventer Boekenmarkt staat garant voor een avond vol dichterlijke optredens. Het poëziefestival op de zaterdag heeft klinkende namen als Dimitri Verhulst, Ellen Deckwitz en Judith Herzberg vastgelegd. Maar ook mensen als Dean Bowen (stadsdichter van Rotterdam), Maxime Garcia Diaz (winnares NK Poetry Slam) en Jonathan Griffioen (winnaar J.C. Bloem-poëzieprijs)zijn aanwezig. Deventer stadsdichter Wibo Kosters presenteert op zijn afscheidsavond geen bundel, maar een lp.