Volledig scherm
Schetsontwerp VMBO-school De Marke Deventer. De school moet nu echter wachten. © EHL

Marke in Deventer vecht voor nieuwe VMBO-school en zet petitie op

Ruim achthonderd mensen hebben in een paar dagen tijd de petitie van VMBO-school de Marke getekend. De inzet: ze willen geld voor een vernieuwing van de verouderde VMBO-school van Deventer. Maar het college heeft de plannen in de ijskast gezet: de toegezegde miljoenen zijn niet voldoende, en de gemeente heeft niet meer geld over voor een nieuwe school.

De school voldoet echter niet meer, vinden de docenten, maar ook de ouders en leerlingen. Dat er elf miljoen extra nodig is bovenop de al eerder vrijgemaakte 12 miljoen is geen mogelijkheid. De school betoogt dat de beramingen zijn gemaakt in een heel andere tijd en dat nu wachten zeker niet zal resulteren in goedkopere oplossingen. 

De gemeente wilde ook de gemeentelijke sporthallen integreren in de school. Ook de achter de school gelegen Sporthal Keizerslanden is versleten. Woensdagavond praat de gemeenteraad over de plannen van het college. Er hebben al verschillende mensen aangegeven in te willen spreken, waaronder ouders van leerlingen. De school biedt de petitie die via de site van de school te tekenen is, aan aan het begin van de vergadering. 

 1. GA Eagles-fan Tristan (15) glipt klas uit om uit-kaart tegen RKC veilig te stellen
  PREMIUM
  video

  GA Eag­les-fan Tristan (15) glipt klas uit om uit-kaart tegen RKC veilig te stellen

  Tristan (15) glundert van oor tot oor. Natuurlijk was hij erbij woensdagavond, in de bijna-laatste minuut dat Go Ahead Eagles toch scoorde en won in Den Bosch. De playoffs in, dat is een droom waarvan Tristan hoopt dat hij pas wakker wordt als ‘Kowet’ twee keer gewonnen heeft. Er zitten nog twee wedstrijden tegen RKC Waalwijk tussen droom en werkelijkheid. De vlaggenzwaaier van Sfeerteam ADHD (Active DieHards Deventer) gaat er de komende nachten nog net niet wakker van liggen.
 2. Deventer hunkert naar de eredivisie: losse tickets GA Eagles voor play-offs binnen half uur uitverkocht
  poll & Video

  Deventer hunkert naar de eredivisie: losse tickets GA Eagles voor play-offs binnen half uur uitver­kocht

  Deventer hunkert naar de eredivisie. Binnen vijfentwintig minuten waren vanochtend de losse tickets voor finale van de play-offs tegen RKC uitverkocht. De grote toestroom van fans, zowel bij de fanstore als online, zorgde voor ronkende en vastlopende kaartverkoopsystemen. Seizoenkaarthouders kunnen hun kaarten nog tot morgen 12.00 reserveren. Daarna komen eventueel nog wat nieuwe losse tickets vrij.