Volledig scherm
Schetsontwerp VMBO-school De Marke Deventer. De school moet nu echter wachten. © EHL

Marke in Deventer vecht voor nieuwe VMBO-school en zet petitie op

Ruim achthonderd mensen hebben in een paar dagen tijd de petitie van VMBO-school de Marke getekend. De inzet: ze willen geld voor een vernieuwing van de verouderde VMBO-school van Deventer. Maar het college heeft de plannen in de ijskast gezet: de toegezegde miljoenen zijn niet voldoende, en de gemeente heeft niet meer geld over voor een nieuwe school.

De school voldoet echter niet meer, vinden de docenten, maar ook de ouders en leerlingen. Dat er elf miljoen extra nodig is bovenop de al eerder vrijgemaakte 12 miljoen is geen mogelijkheid. De school betoogt dat de beramingen zijn gemaakt in een heel andere tijd en dat nu wachten zeker niet zal resulteren in goedkopere oplossingen. 

De gemeente wilde ook de gemeentelijke sporthallen integreren in de school. Ook de achter de school gelegen Sporthal Keizerslanden is versleten. Woensdagavond praat de gemeenteraad over de plannen van het college. Er hebben al verschillende mensen aangegeven in te willen spreken, waaronder ouders van leerlingen. De school biedt de petitie die via de site van de school te tekenen is, aan aan het begin van de vergadering. 

 1. Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenenschilderij? ‘Handig tijdens onderhandelingen met justitie’
  PREMIUM

  Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenen­schil­de­rij? ‘Handig tijdens onderhande­lin­gen met justitie’

  Een miljoenenschilderij van Lucian Freud, verloren gewaand na de Kunsthalroof in Rotterdam, hangt misschien wel aan de muur van een topcrimineel. Kunstverzamelaars zitten niet te wachten op gestolen kunst. Wat moet de onderwereld dan wél met beroemde topstukken? Ex-crimineel ‘Okkie’ Durham (bekend van het stelen van twee Van Gogh’s): ,,Handig tijdens onderhandelingen met justitie. Of als onderpand voor een mooie drugstransactie.”
 2. Ruimen van graven Diepenveense nonnen stuit op onbegrip
  PREMIUM
  video

  Ruimen van graven Diepenveen­se nonnen stuit op onbegrip

  Ze liggen al jaren op begraafplaats Tjoenerhof in de Diepenveense bossen. De nonnen van de Congregatie van De Kleine Zusters van de H. Joseph. Bij leven al graag geziene inwoners van het dorp, waar ze de oude dag doorbrachten in bejaardentehuis Sparrenheuvel. Traditioneel gekleed, met hoofddoek, waren de zusters een opvallende verschijning in het dorp. Op Sparrenheuvel hielpen ze zolang ging mee in de verzorging, huishouding en keuken.