De Brink eerder deze week op een zonnige middag. De terrassen zitten redelijk vol.
Volledig scherm
PREMIUM
De Brink eerder deze week op een zonnige middag. De terrassen zitten redelijk vol. © FOTO HISSINK

Meer dan genoeg kroegen en terrassen in Deventer

Deventer geeft ondernemers sinds vorig jaar bijna onbegrensde mogelijkheden om in hartje stad een horeca-zaak te beginnen. Daar is niet iedereen blij mee, zoals de bestaande concurrentie. ,,Het is een beetje suf dat we eerst gevraagd hebben om de rem eraf te halen en nu eigenlijk vinden dat er een grens moet zijn.” 

Max Herzdahl, eigenaar van onder meer de restaurants Jackies en NO. 11 en bestuurslid van de plaatselijke afdeling van Horeca Nederland, vindt in ieder geval niet dat de horeca maar ongebreideld zijn gang moet kunnen gaan op de Brink en het Grote Kerkhof. ,,Dat zou ten koste gaan van ons én van de kleine winkeltjes en dat willen we zeker ook niet.”

  1. Tweede brutale ramkraak in korte tijd bij durekledingwinkel in Deventer
    PREMIUM

    Tweede brutale ramkraak in korte tijd bij durekle­ding­win­kel in Deventer

    De baksteen ligt als een stille getuige onder het raam van de winkel aan de Engestraat in Deventer. De deur van de hoofdentree is inmiddels dicht getimmerd, de glasscherven netjes bij elkaar geveegd. Voor de tweede keer in vier maanden tijd is Auckland Casuals maandagochtend in alle vroegte doelwit van een ramkraak. Met duizenden euro’s aan exclusieve jassen ontsnappen de criminelen na een achtervolging aan de politie.