Beeld van de bende onlangs op de Nieuwe Markt.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de bende onlangs op de Nieuwe Markt. © eigen foto

Meer klachten over ‘bende’ Deventer vuilcontainers, VVD vraagt naar boetes

Ondergrondse afvalcontainers, die uitpuilen en waar mensen de troep dan maar tegenaan zetten. Dit probleem speelt niet alleen in de Deventer binnenstad, bijvoorbeeld rond de Nieuwe Markt, maar ook buiten het centrum. Dat blijkt uit reacties die deze krant en een aantal politieke partijen ontving. ‘Waarom is het maanden na de wijzigingen rond het huis-aan-huis inzamelen nog niet op orde?’

 1. Waar zijn de pinautomaten gebleven in Deventer binnenstad?: ‘Geld opnemen is echt een probleem’
  PREMIUM

  Waar zijn de pinautoma­ten gebleven in Deventer binnenstad?: ‘Geld opnemen is echt een probleem’

  Even terloops pinnen bij de geldautomaat is er niet meer bij in de Deventer binnenstad, zo klagen ondernemers en bezoekers. Ze balen van het op grote schaal ‘verdwijnen’ van de flappentappen. Er komt nog maar één centrale plek om geld uit de muur te trekken. Probleem: die locatie aan het Broederenplein ligt niet centraal in het centrum. ,,Ondertussen staat het in mijn winkel vol met mensen die geld willen pinnen, dat kunnen we niet aan.”
 2. Publiek én Harly na vogelgriep weer terug in Deventer Adelaarshorst: ‘Speciale avond’
  PREMIUM

  Publiek én Harly na vogelgriep weer terug in Deventer Adelaars­horst: ‘Speciale avond’

  Een bijzondere avond zaterdag in De Adelaarshorst. Go Ahead Eagles speelt voor het eerst in 587 dagen tijd weer thuis in een uitverkocht stadion. Ook voor Harly, de vliegende, levende clubmascotte is het een speciale avond. Voor het eerst sinds sinds de uitbraak van de vogelgriep mag de zeearend tegen Heracles Almelo weer rondvliegen. Voor nieuwe valkenier Arjan Heetebrij is het zelfs zijn debuut voor een vol huis. ,,Ja, ik voel wel wat wedstrijdspanning."