’Mekka’ leidt tot Turkse familiedag in Worpplantsoen

VideoNeef Seyyid Yilmaz (32) is teruggekeerd van een bedevaart naar Mekka en dit is volgens Halil Isik (47), naast het fraaie weer, een extra reden om deze zondag met drie families samen te komen in het Worpplantsoen. Circa dertig leden van de families Isik, Duyan en Yilmaz genieten aan de schaduwrijke rand van het park van een ontspannen samenzijn. Op de meegebrachte kleurrijke kleden is het aangenaam zitten en liggen.

,,De eersten waren hier al rond elf uur, alleen mijn nichtje is er nog niet. Zij moet tot vijf uur werken”, zegt de in de Vijfhoek wonende HaIik Isik. Hij vertelt dat de families geregeld bij iemand thuis bij elkaar komen. ,,Maar dan is het al gauw aan de krappe kant. Hier in het park hebben we alle ruimte. We trappen lekker een balletje, de kinderen kunnen heerlijk spelen en fietsen en we hebben voldoende eten en drinken bij ons. Normaal zou ik wel alcohol drinken, maar uit respect voor mijn teruggekeerde neef doe ik dat nu niet.”

Als dan ook nog de barbecue begint te roken en er broodjes met köfte en salade rondgaan, is deze heerlijke familiedag in het Deventer park compleet. 

Volledig scherm
Halil Isik verzorgt de barbecue voor drie Turkse families in het Worpplantsoen. © Maarten Sprangh
  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.