Joop van de Wijngaart in zijn bloemrijke tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Joop van de Wijngaart in zijn bloemrijke tuin. © Wilbert Bijzitter

Mensen met allergie voor wespensteek hebben zware zomer, maar daar ís iets aan te doen (alleen kent bijna niemand het)

Terwijl Nederland gebukt gaat onder een wespenplaag, is de beproefde therapie om mensen van hun allergie voor wespensteken te verlossen nog te onbekend en op te weinig plekken beschikbaar. Dat stelt allergoloog Hanneke Oude Elberink van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

1 reactie

 • Remar Schaapveld-Rave

  2 maanden geleden
  Tip! Bij het uitgaan gebruik ik het volgende. Ik haal bij de Turkse winkel een fles citroen "eau de cologne" Daarvan spuit ik een beetje op mijn armen of benen, wespen muggen ze komen niet meer in de buurt! Thuis hetzelfde vaak nog met een citroen kaars erbij aan maar niet echt nodig. Nergens last van en relax zitten! De geur gaat snel van je huid maar zij blijven dat ruiken!
 1. Theo (79) maakte honderden foto’s van Deventer: ‘Een eer dat mijn collectie overgaat naar het archief’
  PREMIUM

  Theo (79) maakte honderden foto’s van Deventer: ‘Een eer dat mijn collectie overgaat naar het archief’

  Overal waar Stichting Industrieel Erfgoed Deventer kwam, was Theo de Kreek (79) de afgelopen twintig jaar bij. Als hobbyfotograaf legde hij alles vast op de gevoelige plaat. Van bedrijven die niet meer zijn tot bijzondere veranderingen in het Deventer straatbeeld. Het zijn honderden foto’s. Zijn collectie gaat over naar Collectie Overijssel. ,,Dan kan iedereen ze bekijken.”