Een deel van zustergraven op begraafplaats Tjoenerhof bij Deventer. Onder andere Lamberthe de Jonge en Arie Koldeweij uit Diepenveen verzetten zich tegen de dreigende ruiming, die zij gezien de betekenis van de nonnen voor het dorp nogal respectloos vonden. De graven zijn nu gered.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van zustergraven op begraafplaats Tjoenerhof bij Deventer. Onder andere Lamberthe de Jonge en Arie Koldeweij uit Diepenveen verzetten zich tegen de dreigende ruiming, die zij gezien de betekenis van de nonnen voor het dorp nogal respectloos vonden. De graven zijn nu gered. © FOTO HISSINK

Met ruiming bedreigde graven Diepenveense nonnen toch gered

Opluchting in Diepenveen en bij het moederhuis in Heerlen. De omstreden ruiming van de graven van bijna veertig nonnen uit het dorp op natuurbegraafplaats Tjoenerhof is teruggedraaid.

  1. Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af
    PREMIUM

    Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af

    De terrassen zien er steeds mooier uit. Waar in eerste instantie de horeca houtje-touwtje oplossingen bedacht om één ingang voor het terras te creëren, komen er nu steeds chiquere afzettingen. De terrassen zijn helemaal coronaproof. Sterker nog: het zou wat betreft veel horecamensen wel zo mogen blijven. De nieuwe maatregel dat mensen een vaste plek moeten krijgen op het terras is daarmee een fluitje van een cent geworden.