Helemaal van bovenuit kijk je straks op de tafels in de aula. De vloer is centimeters opgehoogd om de vloerverwarming plek te geven.
Volledig scherm
PREMIUM
Helemaal van bovenuit kijk je straks op de tafels in de aula. De vloer is centimeters opgehoogd om de vloerverwarming plek te geven. © FOTO HISSINK

Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer

Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden. 

De vloer is centimeters opgehoogd, zodat overal vloerverwarming is. Wie weet hoe een kerk zich gedraagt, weet dat het nauwelijks warm te stoken is. Dus dat was de eerste monsterklus. Het onverwachte asbest moest voorzichtig verwijderd worden en er waren wat tegenslagen met de vergunningen. Dus waar in eerste instantie de School voor Persoonlijk Onderwijs hoopte in augustus de deuren te kunnen openen, werd dat alras bijgesteld naar de herfstvakantie en later de meivakantie. Maar dat wordt nu wel gehaald, verzekert voorzitter Misha van Denderen.

 1. Buiten-skatebaan Deventer komt er eindelijk, pas een jaar of vijf na de vraag: ‘maar de liefhebbers zijn er nog!’
  PREMIUM

  Bui­ten-skatebaan Deventer komt er eindelijk, pas een jaar of vijf na de vraag: ‘maar de liefheb­bers zijn er nog!’

  Zo’n vijf jaar nadat een groep skateboarders erom vroeg, krijgt Deventer zijn eigen skatebaan in de open lucht. Die moet er over twee jaar liggen, bij het ziekenhuis. De gemeente had wel ‘wat pepers in de reet’ mogen hebben, zeggen de liefhebbers. Maar de bedenkers van toen zijn er over twee jaar nog steeds, denkt de Deventer skatescene. ,,Er zijn skaters van 50 jaar, we zijn een blijvertje geworden.”
 2. Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alternatief’
  PREMIUM

  Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alterna­tief’

  De weidse uiterwaarden, rood-witte koeien, gezellige dorpjes en een rivier die door het landschap slingert. Je kan naar vliegveld Teuge of naar de sauna in Bussloo. De gemeente Voorst heeft volgens eigen zeggen alles in zich om meer toeristen te trekken en daar zet wethouder Harjo Pinkster vol op in nu buitenlandse vakantiereizen in de coronatijd worden uitgesteld.