Michiel Bussink uit Lettele heeft het 'handboek buurdbongerds' geschreven. Een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die aan de slag wil met gemeenschappelijke boomgaarden, groot of klein.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Bussink uit Lettele heeft het 'handboek buurdbongerds' geschreven. Een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die aan de slag wil met gemeenschappelijke boomgaarden, groot of klein. © FOTO HISSINK

Michiel Bussink uit Lettele schreef het Handboek Buurtbongerds: ‘Het is eigenlijk niet zo moeilijk’

Kilo's appels, peren en pruimen, liters sap of eigengemaakte cider en met z’n allen aan lange tafels oogstfeest vieren. Dat zijn maar enkele van de resultaten van het opzetten van een buurtbongerd. In het Handboek Buurtbongerds van Michiel Bussink uit Lettele staat alles waar je aan moet denken bij zo'n project.

 1. Deventer kapitein (76) gaat met tijd mee en vaart met elektrische pont op IJssel
  PREMIUM
  VIDEO

  Deventer kapitein (76) gaat met tijd mee en vaart met elektri­sche pont op IJssel

  Vergelijk het met een man die eindelijk z'n nieuwe auto op de oprit kan verwelkomen. Met dát gevoel neemt Geert Scheers, de karakteristieke baas van het Deventer pontje, vrijdagmiddag zijn nieuwe heen-en-weer in gebruik. Het is ook wel een beetje de Ferrari onder de pontjes: fonkelnieuw, strak én duurzaam. ,,Een volledig geëlektrificeerde pont, dat is zeker nog een reden een paar jaartjes door te gaan", aldus het 76-jarige Deventer IJsselicoon.
 2. Rubriek Jannie Benidictus: Is een volgende coronagolf nog aan te merken als onvoorzien?
  PREMIUM

  Rubriek Jannie Benidictus: Is een volgende coronagolf nog aan te merken als onvoorzien?

  Is de tweede (of mogelijk derde!) coronagolf nog aan te merken als een onvoorziene gebeurtenis in de zin van de wet? De verhuurder van een horecapand betoogde eerder deze maand van niet bij Rechtbank Overijssel: de tweede golf was immers lang en breed voorspeld door deskundigen. Hij vond dan ook niet dat de huurder zich kon beroepen op onvoorziene omstandigheden in de zin van het Burgerlijk Wetboek.
 1. Samenvatting | Heracles Almelo - PEC Zwolle
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Heracles Almelo - PEC Zwolle

  7 maart
 2. Aanbod bij afvalbrengpunt Enschede-Zuid blijft maar groeien
  Play

  Aanbod bij afvalbreng­punt Enschede-Zuid blijft maar groeien