De flat aan het Gelderseplein in Arnhem op 1 januari 2020, de ochtend na de fatale brand waarbij twee personen om het leven kwamen.
Volledig scherm
PREMIUM
De flat aan het Gelderseplein in Arnhem op 1 januari 2020, de ochtend na de fatale brand waarbij twee personen om het leven kwamen. © Gerard Burgers

Minister pakt grootste probleem bij woningbranden aan: ‘Niets doen is een gepasseerd station’

met POLL & VIDEOStoelen, banken, matrassen en kussens moeten brandveiliger worden. De enorme rook die deze voorwerpen ontwikkelen is een groot probleem bij fatale woningbranden. Daarom gaat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport wettelijke eisen stellen aan dit meubilair. 

0 reacties

 1. Steeds meer struikelstenen in de regio, maar toch nog honderden te gaan: ‘Het is een enorme klus’
  PREMIUM

  Steeds meer struikel­ste­nen in de regio, maar toch nog honderden te gaan: ‘Het is een enorme klus’

  Overal in de regio worden de bekende stolpersteine gelegd. Kleine struikelstenen met de namen van, bijvoorbeeld Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog erop. Ze liggen voor de huizen waar ze woonden voordat de nazi's ze afvoerden en vermoordden. Stichtingen uit de hele regio zetten zich al jaren in om al die mensen een naam te geven, maar lukt dat wel en is dat project eigenlijk ooit wel af?
 2. José uit Deventer stapt in haar vrije tijd vrijwillig op ruziënde buren af: ‘Soms líjkt het onoplosbaar’
  PREMIUM

  José uit Deventer stapt in haar vrije tijd vrijwillig op ruziënde buren af: ‘Soms líjkt het onoplos­baar’

  Een overhangende tak, harde muziek in de kleine uurtjes of een verkeerd geplaatste schutting. Iedereen kan verzeild raken in een conflict met de buren. Wanneer je er samen niet uitkomt, zijn er de mensen van Buurtbemiddeling om de plooien glad te strijken. José Geerdink doet dit bijzondere vrijwilligerswerk in Deventer. ,,Het wringt bijna altijd in de communicatie.’’