Aan de Brinkgreverweg heeft een bewoner zijn woning laten blurren. Beeld vanaf de kruising Van Oldenielstraat, Raalterweg, Brinkgreverweg en Henri Dunantlaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Brinkgreverweg heeft een bewoner zijn woning laten blurren. Beeld vanaf de kruising Van Oldenielstraat, Raalterweg, Brinkgreverweg en Henri Dunantlaan. © Bas Klaassen

Mogen Deventer verkeerscamera's meekijken tot de voordeur?

Tasten camera's die op een aantal punten in Deventer staan en de verkeerssituatie in de gaten houden de privacy van aanwonenden aan? ,,Via de camerabeelden kun je precies zien of iemand thuis is of niet”, zegt GroenLinks-raadslid Anne van der Meer. 

GroenLinks wil dat de beelden op zwart gaan. De verkeerscamera’s van de gemeente kan iedereen 24 uur per dag real time bekijken en besturen. Daarbij zijn soms woningen duidelijk in beeld. Van der Meer: ,,Je kunt nu bijvoorbeeld precies iemands voordeur in de gaten houden, of kijken of de lampen aan staan.” 

  1. Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alternatief’
    PREMIUM

    Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alterna­tief’

    De weidse uiterwaarden, rood-witte koeien, gezellige dorpjes en een rivier die door het landschap slingert. Je kan naar vliegveld Teuge of naar de sauna in Bussloo. De gemeente Voorst heeft volgens eigen zeggen alles in zich om meer toeristen te trekken en daar zet wethouder Harjo Pinkster vol op in nu buitenlandse vakantiereizen in de coronatijd worden uitgesteld.