De Wilhelminabrug in Deventer wordt bij speciale evenementen verlicht. Hier tijdens de viering van 75 jaar vrijheid in de stad afgelopen april.
Volledig scherm
PREMIUM
De Wilhelminabrug in Deventer wordt bij speciale evenementen verlicht. Hier tijdens de viering van 75 jaar vrijheid in de stad afgelopen april. © FOTO HISSINK / archief

Natuur en Milieufederaties willen pikdonkere ‘Nacht van de Nacht’: licht uit, verstand aan

Verlichte kantoren, lege parkeerplaatsen of showrooms. Op de bedrijventerreinen in Deventer komt het nog vaak voor, ontdekte de Nederlandse Natuur en Milieufederaties. Vanwege de Nacht van de Nacht komende zaterdag vragen ze bedrijven hun lichten te doven om energieverspilling tegen te gaan.

 1. Deventenaar vertaalt Erasmus in monsterklus: tien jaar werken aan brieven van de vijftiende eeuwse beroemheid
  PREMIUM

  Devente­naar vertaalt Erasmus in monsterk­lus: tien jaar werken aan brieven van de vijftiende eeuwse beroemheid

  Een cadeautje voor onder de kerstboom? Deventenaar Jan Bedaux schiet in de lach. Nee, dat zijn de 21 delen van de vertaalde werken van Erasmus niet. De boeken vullen tezamen een boekenplank. De brieven van de beroemde Nederlandse wijsgeer, in Latijn, waren nog nooit vertaald naar het Nederlands. Hij beet zich er tien jaar lang in vast. En dat terwijl hij geen vertaler is. ,,Ik wist niet waar ik aan begon.”
 1. Tweede zoektocht bosjesman van Enschede, dit keer met warm cadeau
  Play

  Tweede zoektocht bosjesman van Enschede, dit keer met warm cadeau

 2. Twee gewonden bij ongeval Markelo, auto belandt in sloot
  Play

  Twee gewonden bij ongeval Markelo, auto belandt in sloot